panadolbaby-skin_talcmag-01panadolbaby-skin_talcmag-01
panadolbaby-skin_talcmag-02panadolbaby-skin_talcmag-02

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μια νόστιμη και γρήγορη λύση για το πρωινό (και όχι μόνο) μικρών και μεγάλων! Για να φτιάξετε τις αυγοφέτες πορτοκάλι, θα χρειαστείτε:

  • 2 αυγά 
  • 50 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά μαρμελάδα πορτοκαλιού ( αν έχεις σπιτική ακόμα καλύτερα) 
  • 50 γρ ζάχαρη 
  • λίγο βούτυρο 

 

Εκτέλεση: Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα πιάτο βαθύ αλλά λίγο πλατύ για να χωρέσουν οι φέτες ψωμιού που θα βουτήξετε. Μουλιάζετε τις φέτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το χυμό, τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε μέχρι να αρχίζουν να σιγοβράζουν. Κατεβάζετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις φέτες ψωμιού 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε τις αυγοφέτες ζεστές ρίχνοντάς τους μια μεγάλη κουταλιά από το πορτοκαλένιο σιρόπι που φτιάξατε!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com  

Share Button
ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
4 (80%) 4 votes


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *