ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΙΓΑΛΟΥ

Ευγενία ΣιγαλούΗ Ευγενία Σιγαλού, χορεύτρια, παιδαγωγός και συνεργάτης του καλλιτεχνικού δικτύου ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, διδάσκει από το 2007 δημιουργικό χορό και μπαλέτο σε παιδιά και εφήβους. Το μάθημα σύγχρονου χορού που προτείνει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 έχει σαν στόχο κορίτσια και αγόρια να ανακαλύψουν το δικό τους τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από το σώμα τους.

Ξεκινώ  πάντα  και  πάνω  απ’όλα με  τη  διάθεση  να  χορέψω,  ν’ανακαλύψω τις  δυνατότητες  στο σώμα  και στη  δημιουργικότητά μου. Να εξερευνήσω με πόσους  διαφορετικούς  τρόπους  μπορώ να πέσω, να πηδήξω, να λυγίσω, να στρίψω, να θυμώσω, να γελάσω, να «μιλήσω». Μαθαίνω το σώμα μου να σκέφτεται, να ελίσσεται στο χώρο και στο χρόνο, να παίζει, να επικοινωνεί, να αλληλεπιδρά με τους άλλους, να εκφράζεται. Η ενδυνάμωση, ο έλεγχος των κινήσεών μου και η καλλιέργεια ενός ξύπνιου (έξυπνου και με εγρήγορση) σώματος  δουλεύονται μέσα από τεχνικές ασκήσεις, που στηρίζονται σε αρχές του σύγχρονου χορού, και βέβαια σε συνθήκες αυτοσχεδιασμού και πειραματισμού. Έτσι γνωρίζω την τέχνη του χορού, ένα ταξίδι που δεν τελειώνει, αν δε θες… 

Το μάθημα βασίζεται σε τρεις άξονες:

1. ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ

2. ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

3. ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ -ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ και ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.

Μέσα από αυτούς τους άξονες θα χορέψουμε, θα δημιουργήσουμε, θα παίξουμε, θα συνεργαστούμε, με στόχο ν’ ανακαλύψουμε σιγά σιγά  ο καθένας το δικό του τρόπο να κινείται, να εκφράζει τις διαθέσεις, τη φαντασία και τα συναισθήματά του μέσα από το σώμα και σε σχέση πάντα με τους άλλους, το χώρο, τη μουσική και τον ρυθμό. 

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και για κάθε Σάββατο στο Loop DANCE LAB, οδός Πραμάντων 18, πλατεία Ελπίδος, Φιλοπάππου, 3ος όροφος (εύκολο parking).

Οι ομάδες είναι δύο και ολιγομελείς: 

  • Η πρώτη απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια ηλικίας 7-9 χρονών και το μάθημα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 12.00-13.00.
  • Η δεύτερη απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 10-13 χρόνων και το μάθημα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 13.00-14.00. 

Φυσικά, με το απαραίτητο κενό για αερισμό και καθαρισμό του χώρου!

Το μάθημα κοστίζει 35 ευρώ/μήνα (+ ΦΠΑ). Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6975994133

Leave a Reply