KIDITIRAS ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Πάντα να συμπεριφέρεστε στο παιδί χρησιμοποιώντας τους καλύτερους τρόπους σας και να του προσφέρετε τον καλύτερο εαυτό σας.
Maria Montessori (1870-1952)

O Kinitiras γίνεται και φέτος KiDitiras για τους νεαρούς πολίτες και τους δίνει τη δυνατότητα να χορέψουν. Διαφορετικά. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

kiditiras-1_web-300x200

KiDitiras (4-6) και (6-9)
Συντονίζει η Ευγενία Σιγαλού

Όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται,σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θ’αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές. Ο δάσκαλος-συντονιστής είναι πάντα κοντά για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους.

KiDitiras (9-11)
Συντονίζει η Λία Χαμηλοθώρη

Ο σύγχρονος χορός, το γέλιο, οι βασικές αρχές χορογραφίας, ένα νόστιμο σπιτικό κέικ, μια βόλτα στη γειτονιά, η ωραία μουσική, τα ακροβατικά και ό,τι άλλο προκύψει από τις ανάγκες των παιδιών, θα διαμορφώσει σταδιακά μια συνυπεύθυνη ομάδα νεαρών πολιτών που χορεύουν με κοινό όραμα.

KiDitiras (12+)
Συντονίζει η Λία Χαμηλοθώρη

Ένα μάθημα σύγχρονου χορού με στοιχεία αυτοσχεδιασμού το οποίο δίνει στους εφήβους τη δυνατότητα έμπνευσης, αλληοϋποστήριξης και σωματικής έκφρασης.Στο τέλος της χρονιάς, ανάλογα με την επιθυμία τους, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν μια χορογραφία μικρής διάρκειας ανοιχτή για το κοινό. Θα περάσουν απ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας, πρόβας και παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μακιγιάζ, μουσική κ.λ.π) και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες του Κινητήρα. Σκοπός είναι το μάθημα και η διαδικασία της πρόβας να λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

giphy

Την Παρασκευή 23/9/2016 θα γίνουν τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για τις ηλικίες 4-6 και 6-9 και την Παρασκευή 30/9/2016, θα γίνουν τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα για τις ηλικίες 9-11 και 12+.

Από Οκτώβρη, κάθε Παρασκευή 17.00-18.00 (4-6), 18.00-19.00 (6-9), 19.00-20.15 (9-11), 20.15-21.30 (12+)
Συντονίζουν η Ευγενία Σιγαλού και η Λία Χαμηλοθώρη.

φγηδρ

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio
 
 

Η Ευγενία Σιγαλού είναι χορεύτρια και παιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2002 συνεργάζεται ως χορεύτρια και performer με διάφορες χορευτικές και χοροθεατρικές ομάδες και χορογράφους ενώ έχει πάρει μέρος και σε παραγωγές του Μεγάρου Αθηνών, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Έχει επίσης εκπροσωπήσει με ομάδες χορού την Ελλάδα στο εξωτερικό. Στην Αλγερία κέρδισαν το 2ο Βραβείο με την ομάδα Πρόσχημα και το έργο ‘mneme’(2013). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, χορογραφίας, performing και υποκριτικής. Από το 2009 παίρνει μέρος ως ιέρεια στην ομάδα Αφής της Ολυμπιακής φλόγας.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη χορογραφία κι έχει χορογραφήσει: Το δίλημμα ή η ροζ κολοκύθα κάνει striptease (Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου, 2007), Τζιζ!Νεοπλασματικές Υστερίες (Αμερικάνικο Κολλέγιο, Ροές, ΔΗΠΕΘΕ Χίου, 2008-2009), ΑΠΟΡεΙΑ (Σχολή χορού Έλενας Βακαλοπούλου2014) και Όνειρο ONE SIZE? (Κακογιάννης, 13ο Φεστιβαλ χορού, 2014). Την περίοδο 2005-2006 εργάστηκε ως δασκάλα Δημοτικού στο Ελληνογερμανικό σχολείο Βριλησσίων. Από το 2007 διδάσκει δημιουργικό χορό και μπαλλέτο σε παιδιά (σχολές χορού και εργαστήρια τέχνης) και έχει κάνει σεμινάρια χορογραφίας για εφήβους στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών (2013-2014). Από το 2009 διδάσκει δημιουργικό χορό στο παιδικό τμήμα του Κινητήρα, συμμετέχοντας ενεργά στην ομάδα και στα προγράμματα της ΕΚ-ΠΛΗΞΗΣ, που στόχο έχουν να προωθήσουν την τέχνη του χορού και του σωματικού θεάτρου, ως μέσο για μια πιο λειτουργική, δημιουργική και ευχάριστη μάθηση στα σχολεία.

Η Λία Χαμηλοθώρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και ήταν από μικρή αθλήτρια της ρυθμικής και αργότερα για πολλά χρόνια του ακροβατικού συλλόγου ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου.
Μετά την αποφοίτησή της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» από όπου αποφοίτησε το 2010 με άριστα. Το 2011, έπειτα από εξετάσεις έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση για βελτίωση τεχνικής στις Βρυξέλλες του Βελγίου (Danscentrum Jette), όπου για δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής και αυτοσχεδιασμού και συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με σημαντικούς χορευτές και χορογράφους.
Σα χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Cie la ignorancia, Creo dance company, Paracoon, Krama, Transito κα), ήταν μέλος της ελληνικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home μέσω του κέντρου χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν και σα βοηθός στην ομάδα Φora etc.
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και partnering σε διάφορες σχολές.

Leave a Reply