ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

-«Μία Παρασκευή που πέρασε ήρθε στο σχολείο μας ένα τσίρκο που κοιμήθηκε…
-Ξαφνικά μπαίνει μέσα στην τάξη μας μια κοπέλα με μοβ βλεφαρίδες και τιγρέ μπλούζα. Ήταν η Σούζα Μπου. Νόμιζα ότι ήταν η καινούργια μας γυμνάστρια…
-Ο Δήμαρχος ήταν μάντης και κάποια ώρα έκλεψε τα πράγματα του κλόουν. Ψάχναμε και βρήκαμε πολλά μηνύματα.
-Μόλις είδα τα ακροβατικά τρελάθηκα …
-Αυτή ήταν η καλύτερή μου μέρα!
-Ήταν η τέλεια μέρα!

Ακροβάτες στην έδρα, ξυλοπόδαροι στο προαύλιο, ένας ισορροπιστής στο μπροστινό θρανίο, ένας ζογκλέρ… Ένα μυστήριο που αναζητά λύση μέσα από την κίνηση, τη δράση, τη συνεργασία. Τα παιδιά συμμετέχουν, προτείνουν λύσεις, γίνονται χορευτές και ακροβάτες, δημιουργούν μια σύγχρονη (και μοναδική) χορογραφία. Την ώρα του σχολείου. Μετά το πρώτο διάλειμμα και όλες οι τάξεις μαζί… Η ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά τη διαδραστική δράση ΕΚ-ΠΛΗΞΗ και το έργο της Χαράς Γιαννακοπούλου «Το Τσίρκο που Kοιμήθηκε» σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, με στόχο να προτείνει στους μαθητές εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης μέσα από το χοροθέατρο, το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο!

Kinitiras-DanceTheatre-EK-PLIXI-LowRes1

Φέτος τον Μάρτιο και μόνο για τέσσερις παραστάσεις (Σάββατα 8, 15, 22 και 29 του μήνα στη 1 το μεσημέρι)  η παράσταση χοροθεάτρου που έχει σκηνοθετήσει η Αντιγόνη Γύρα, στήνεται γύρω από την αφήγηση της Χαράς Γιαννακοπούλου και η ΕΚ-ΠΛΗΞΗ ξεπηδά στο Κινητήρας Studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη).

Η δράση προτείνεται ως διέξοδος από την πλήξη αλλά και ως αναζήτηση για όνειρα και οράματα, για στόχους και ελπίδες που συναντιούνται στο «μαζί». «Το Τσίρκο που Kοιμήθηκε» είναι η ιστορία μιας πόλης όπου τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Ζούσαν καλά και χαρούμενα, χωρίς φυσικά να βασανίζουν ζώα. Μέχρι που ένας υπνωτιστής, θέλοντας να γίνει ο άρχοντας της πόλης που θα εξουσιάζει τους πάντες, τους έριξε όλους σε ύπνο βαθύ… Το τσίρκο διαλύθηκε. Είναι η στιγμή όπου οι θεατές αναλαμβάνουν δράση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με την  Έριν, τον Κλοβ, την Εγκ, τον Μάγο Γκουλντ Κοκορέλι, τη Φλώρα και τη Σούζα Μπου για να νικήσουν το Δήμαρχο που κοίμισε το τσίρκο και για να ξαναγίνει η πόλη ανθρώπινη και δημιουργική.

Η ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα συνεχίζει τις διαδραστικές παραστάσεις σε σχολεία «αναστατώνοντας» την καθημερινότητα μαθητών και δασκάλων. Συνεχίζει επίσης να αναζητά χορηγούς που θα της επιτρέψουν να φέρει την ΕΚ-ΠΛΗΞΗ – «Το τσίρκο που κοιμήθηκε» στις πιο δυσπρόσιτες σε καλλιτεχνικές δράσεις περιοχές και σε παιδιά που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Τις ημέρες των παραστάσεων, στο χώρο του Κινητήρα, θα υπάρχει η δυνατότητα, σε όποιον το επιθυμεί, να βοηθήσει στην προσπάθεια, με το ποσό  που επιθυμεί.

Kinitiras-DanceTheatre-EK-PLIXI-LowRes3

Πίσω από την ΕΚ-ΠΛΗΞΗ – «Το τσίρκο που κοιμήθηκε»:
Σύλληψη Δράσης-Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Σύλληψη ιστορίας-κείμενα: Χαρά Γιαννακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: η ομάδα
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Εικαστικό περιβάλλον: Τόνια Αβδελοπούλου, Ευδοκία Βεροπούλου
Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη Βερβενιώτη
Διδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου
Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης
Ερμηνευτές/ εμψυχωτές: Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης, Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/Ευγενία Σιγαλού, Βλάσης Πασιούδης
Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη, Σάκης Ψαρρός, Φάνης Παυλόπουλος
Γραφιστικά: Μυρτώ Δεληβοριά

Όλα τα Σάββατα του Μαρτίου (8, 15, 22 και 29 του μήνα) στις 13:00 στο Κινητήρας Studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη) και τα δυο πρώτα Σάββατα του Απριλίου 2014. 

Για παιδιά από 5 ετών | Διάρκεια: 70 λεπτά | Εισιτήριο: 10 ευρώ | Κρατήσεις: 210 9248328

www.ekplixi.com | www.kinitirastudio.com

YouTube: http://youtu.be/6NlucuHigaw

facebook: www.facebook.com/EKPLIXI.TSIRKO

Leave a Reply