ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η χρονική στιγμή στην οποία το βρέφος αρχίζει να κρατιέται από κάτι σταθερό, είτε ένα έπιπλο είτε το σώμα σας, προσπαθώντας να σταθεί όρθιο, διαφέρει για το καθένα σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που συναντά στο περιβάλλον του.

Έχοντας ήδη εξασκηθεί σε προηγούμενα στάδια (ρολλάρισμα και μπουσούλημα), στην όρθια θέση το βρέφος καλείται να ισορροπήσει, να συντονίσει το σώμα του και να προσανατολιστεί σε μία νέα συνθήκη που προετοιμάζει για το ανεξάρτητο περπάτημα.

Το ChildSpace Athens σε συνεργασία με τον παιδίατρο Ιορδάνη Πρ. Παπαδόπουλο οργανώνουν μία σύντομη ομιλία και ένα πρακτικό εργαστήρι με θέμα τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το βρέφος καθώς στέκεται στα δύο του πόδια και πώς να ενισχύσετε τα νέα ενδιαφέροντα που αποκτά κατακτώντας ένα ακόμη κινητικό ορόσημο.

Στην παρουσίαση μπορούν να συμμετέχουν γονείς μαζί με τα βρέφη τους ηλικίας από 9 μηνών και πάνω που μπουσουλάνε, στέκονται ή μετακινούνται στηριζόμενα από επιφάνειες στον χώρο. Επίσης την παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, παιδοψυχολόγοι και όσοι ασχολούνται με βρέφη και θέματα ανάπτυξης.

Εισηγήτρια: Mάρθα Κλουκίνα,  Δασκάλα  Κίνησης  και Σύμβουλος Κινητικής  Ανάπτυξης,  Certified Child’Space Practitioner, 

www.childspaceathens.gr

               
                    

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6936.79.31.32
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Ημέρα:  Παρασκευή  18/12 / 015  ώρα: 17.00
Διάρκεια: 1 ώρα περίπου
Χώρος: Παιδιατρείο Ιορδάνη Παπαδόπουλου, Ρήγα Φεραίου 32, Ν.Ψυχικό (έναντι αθλητικού κέντρου)

Επειδή οι ομάδες που θα σχηματιστούν θα είναι ολιγομελείς, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Leave a Reply