ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ; 7 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ

γιατί κλαίει το μωρόΜόλις επιστρέψατε με το μωρό στο σπίτι και τα πράγματα είναι λίιιιγο διαφορετικά από ό,τι τα είχατε φανταστεί. Το μωρό κλαίει ασταμάτητα ή τέλος πάντων αρκετά ώστε να σας αγχώνει. Αναρωτιέστε γιατί κλαίει το μωρό, ρωτάτε μαμά, φιλενάδα, αδερφή ή όποιον έχετε εύκαιρο τελοσπάντων. Ψυχραιμία! Σκεφτείτε ότι τα βρέφη δεν μπορούν να μιλήσουν. Το κλάμα του μωρού μας είναι ο μοναδικός τρόπος για να μας «πει» ότι κάτι το ενοχλεί. Να τι μπορεί να είναι αυτό:

Πεινάω. Την ανησυχία και τη γκρινίτσα διαδέχεται το κλάμα, κάθε φορά που το μωρό σας πεινάει. Δοκιμάστε να το ταΐσετε. Ειδικά αν θηλάζει, το κλάμα είναι ιδανικός οδηγός που θα κατευθύνει τη συχνότητα των γευμάτων. Στο θηλασμό δεν κρατάμε ρολόι.

Θέλω καινούρια πάνα. Κάποια μωρά δεν ανέχονται λεπτό τη λερωμένη πάνα. Άλλα μπορεί πραγματικά να ζήσουν ώρες με αυτή. Σε κάθε περίπτωση, ελέγξτε αν το μωράκι σας έχει λερωθεί και αλλάξτε το.

Ζεσταίνομαι/Κρυώνω. Πολλές φορές η θερμοκρασία στην οποία εμείς αισθανόμαστε άνετα δεν συμπίπτει με εκείνη επιθυμεί το μωρό σας. Αφαιρέστε του ρουχαλάκια ή δροσίστε το με ένα μπανάκι αν κάνει ζέστη, σκεπάστε το αν νομίζετε ότι κρυώνει.

Θέλω αγκαλίτσα. Στα μωρά αρέσει να βρίσκονται στην αγκαλιά των γονιών τους, να ακούν τη φωνή και τους χτύπους της καρδιάς τους. Καθησυχάστε το μωρό σας με μια αγκαλιά. Σε καμία περίπτωση δεν θα το κακομάθετε! Η αγκαλιά προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια.

Θέλω να ρευτώ. Κάποια μωράκια δυσκολεύονται να ρευτούν. Ειδικά εκείνα που τρώνε εξαιρετικά λαίμαργα. Ο αέρας που συσσωρεύεται στο στομάχι τούς προκαλεί δυσφορία. Ξαπλώστε το μωράκι στα πόδια σας και τρίψτε την πλάτη του.

Έχω κουραστεί/βαριέμαι. Κι όμως! Πολλές φορές τα βρέφη δεν μπορούν να διαχειριστούν πολλά και ταυτόχρονα ερεθίσματα. Τα λογάκια της γιαγιάς, το φως, η δυνατή μουσική, το ενθουσιώδες αδερφάκι! Άλλες φορές βαριούνται και χρειάζονται περισσότερη δραστηριότητα γύρω τους. Δοκιμάστε!

Έχω κολικούςΑν έχετε επιβεβαιώσει πως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε μπορεί να είστε αντιμέτωποι με κολικούς. Βρείτε τρόπους που ανακουφίζουν το μωράκι σας και οπλιστείτε με υπομονή. Λίκνισμα, αγκαλιά, μασαζάκι, βόλτα με το καρότσι, βόλτα με το αυτοκίνητο, λευκοί θόρυβοι….Φαντασία θέλει. Κολικοί είναι, θα περάσουν!

Leave a Reply