ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗ CYBEX: ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

πασχαλινές αποδράσειςH άνοιξη είναι επίσημα εδώ, μαζί με τις διακοπές και εμείς σχεδιάζουμε οικογενειακές πασχαλινές αποδράσεις. Πεζοπορίες και ράφτινγκ στην ορεινή Ναυπακτία, ταξίδι στην ιστορία στο πανέμορφο Μυστρά, άραγμα στις γεμάτες πλατάνια πλατείες των χωριών του Πηλίου, καροτσάδες στην παραλία της Θεσσαλονίκης ή Ανάσταση και σούβλισμα στο χωριό του παππού και της γιαγιάς. Για όπου και να οδηγήσουμε, εκτός από τη γιορτινή διάθεση και τις… λαμπάδες μας, πρέπει να πάρουμε και το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο θα “αγκαλιάζει” το μωρό μας σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποια tips που θα κάνουν το ταξίδι μας ασφαλές και ευχάριστο:

Tips ασφάλειας:

  • Τοποθετούμε το μωρό πάντα σε κάθισμα αυτοκινήτου από την πρώτη μέρα μέχρι και την ηλικία των 12 περίπου ετών (ύψος 1,50 μ).
  • Επιλέγουμε το κατάλληλο κάθισμα με βάση το ύψος ή το βάρος του παιδιού αλλά και τις εξατομικευμένες ανάγκες του.
  • Δεν ξεχνάμε ότι τα παιδιά πρέπει να τοποθετούνται σε καθίσματα με φορά προς τα πίσω, υποχρεωτικά τουλάχιστον μέχρι 15 μηνών, ιδανικά μέχρι 4 ετών.
  • Εμπιστευόμαστε καθίσματα αυτοκινήτου από επώνυμα brands, που ακολουθούν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ασφαλείας και είναι βραβευμένα από Ανεξάρτητους Οργανισμούς, όπως η ADAC.
  • Κάνουμε συχνές και σύντομες στάσεις για να ξεκουράσουμε το μωράκι μας.
  • Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη σωστή τοποθέτηση του καθίσματος στο αυτοκίνητο.
  • Βάζουμε στην τσάντα μας πάνες, μωρομάντιλα και νερό που φροντίζουμε να διατηρούμε δροσερό με παγοκύστες ή σε θερμός.
  • Υπολογίζουμε την απόσταση που θα διανύσουμε και -αν δεν θηλάζουμε- παίρνουμε μαζί μας ένα έτοιμο γεύμα ή κάποιο σνακ που μπορεί να καταναλώσει το παιδί μας σε περίπτωση που πεινάσει.
  • Φροντίζουμε για επαρκή σκίαση (με κάποιο ειδικό σκίαστρο που εφαρμόζεται στο τζάμι) του τμήματος στο οποίο είναι τοποθετημένο το κάθισμα, καθώς ο ήλιος μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός για το μωράκι μας.
  • Έχουμε πρόχειρα μαζί μας ένα δύο αγαπημένα του παιχνιδάκια για να το απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Pallas G i-Size
Ένα βραβευμένο με ADAC, κάθισμα 2 σε 1, που μεγαλώνει μαζί με το παιδί παρέχοντάς του πάνω από δέκα χρόνια άνεσης και μέγιστης προστασίας. Το παιδί προστατεύεται από την ασπίδα πρόσκρουσης έως ότου φτάσει σε βάρος 21 κιλών. 76 – 150 εκ., μέγιστο βάρος 50 κιλά, από >15 μηνών-12 ετών.Sirona S2 i-Size
Το νέο σας μυστικό όπλο για άνετες διαδρομές, στην πιο ασφαλή θέση. Με έξυπνο μηχανισμό περιστροφής 360° πάνω στη βάση Ζ, για γρήγορη είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Το ενσωματωμένο Σύστημα Προστασίας από Πλευρική Σύγκρουση μαζί με το κέλυφος απορρόφησης ενέργειας προσφέρουν βελτιστοποιημένη ασφάλεια σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Με το αποσπώμενο μαξιλαράκι είναι κατάλληλο από τη γέννηση. 45-105 εκ., μέγιστο βάρος 18 κιλά, από 0-4 ετών.Solution S2 i-Fix
Tο Σύστημα Γραμμικής Προστασίας Πλευρικής Σύγκρουσης προστατεύει το κεφάλι και τον αυχένα του μικρού επιβάτη. Χάρη στο ρυθμιζόμενο ύψος 12 θέσεων που προσαρμόζεται με το ένα χέρι, προσφέρει άνεση και μέγιστη προστασία. Tο Solution S2 i-Fix συμβαδίζει τέλεια με τον ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού. 100 – 150 εκ., μέγιστο βάρος 50 κιλά, από 3-12 ετών.

https://cybex-online.com/el-gr
https://www.facebook.com/cybexGR/
https://www.instagram.com/cybex_global/

Leave a Reply