ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

λίμνη βουλιαγμένη;Η Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένας θησαυρός της φύσης λίγο έξω από την πόλη, που αξίζει να επισκεφθείτε για μια ξεχωριστή καλοκαιρινή απόδραση! Και, πιστέψτε μας, αν πάτε μια φορά, σύντομα θα επιστρέψετε, γιατί το κάλλος της θα σας… μαγέψει! Δεν κυκλοφορούν, άλλωστε, τυχαία τόσοι θρύλοι για την περιοχή!

Η Λίμνη, στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας, αποτελεί τον κρυμμένο θησαυρό της αττικής φύσης. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας σας προσκαλεί να το γνωρίσετε, παρέα με τα παιδιά σας, που σίγουρα θα ενθουσιαστούν από αυτήν την εμπειρία της επίσκεψής τους. Άλλωστε, πού αλλού θα είχατε την ευκαιρία να κάνετε όλοι μαζί ένα οικογενειακό, εντελώς φυσικό, thermal spa; Αυτήν τη μοναδική εμπειρία θα σας προσφέρουν τα υφάλμυρα νερά της λίμνης που ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές! Τα νερά αναβλύζουν από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων με θερμοκρασία που κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 22 και 29 βαθμών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Λίμνη εκβάλλει στη θάλασσα καθώς η στάθμη της είναι 50 εκ. υψηλότερη από την επιφάνειά της. Αυτό βοηθά στη συνεχή ανανέωση του νερού της αλλά και στην υφάλμυρη σύνθεσή του!

Clipboard02

Το γεωλογικό φαινόμενο

Μόλις φτάσετε και πριν βουτήξετε, καθίστε αναπαυτικά στις ξαπλώστρες της λίμνης και απολαύστε την εικόνα του τοπίου. Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες, η καταπράσινη βλάστηση δημιουργούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Η σημερινή μορφή της λίμνης διαμορφώθηκε μετά από πτώση της οροφής του σπηλαίου, η οποία διαβρώθηκε από την υψηλή θερμοκρασία του νερού που έτρεχε στο εσωτερικό του. Η Λίμνη είναι ενταγμένη στον εθνικό κατάλογο NATURA 2000, χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενος υγροβιότοπος από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR αλλά και ως Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους από το υπουργείο Πολιτισμού.

fish

Ο έμβιος κόσμος

Ο υδάτινος παράδεισος της Λίμνης Βουλιαγμένης στα καταπράσινα νερά του φιλοξενεί πληθώρα μοναδικών οργανισμών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ένα είδος θαλάσσιας ανεμώνης το Paranemonia Vouliagmeniensis αλλά και είδη σπόγγων και μαλακίων που μαρτυρούν την απόλυτη ισορροπία του οικοσυστήματος της λίμνης. Το οβάλ σχήμα της δημιουργεί την πιο όμορφη και φυσική πισίνα της Αθήνας σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον. Κολυμπήστε σε αυτά τα ιδιαίτερα νερά, πάρτε, όμως,  μαζί σας και μάσκες και αναπνευστήρες για να εξερευνήσετε καλύτερα τα νερά και τον βυθό με… snorkeling! Θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα και θα εμπλουτίσετε κατά πολύ τη συλλογή με τις αχιβάδες σας!

03-eswteriki-1067x1067-1200x800

Στον έμβιο κόσμο της συγκαταλέγονται και τα γνωστά ψαράκια Garra Rufa ή αλλιώς Doctor Fish, μόνιμοι και φυσικοί κάτοικοι, που προσφέρουν απολέπιση της επιδερμίδας, απαλλάσσοντάς την από τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα σας… διασκεδάζουν! Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας εντυπωσιάσουν αμέσως και εσάς και τα παιδιά σας! Ξεκινήστε να κατεβαίνετε τα σκαλάκια για να βουτήξετε στη λίμνη και σταθείτε ακίνητοι για λίγα δευτερόλεπτα! Αμέσως σας… την πέφτουν και αρχίζουν την υπέροχη επίθεσή τους, κατ’ αρχάς στα πόδια σας, και αν μείνετε ακίνητοι με όλο το σώμα μέσα στο νερό έρχονται παντού! Αρχικά θα νιώσετε κάτι σαν γαργάλημα! Αφεθείτε και θα δείτε πώς θα εξαφανιστεί σχεδόν αμέσως όλη η ένταση της καθημερινότητας που κουβαλάτε! Τα δε παιδιά θα απολαύσουν την εμπειρία ως παιχνίδι και άμεση επαφή με τα ψαράκια, που δεν θα βρουν σε καμιά άλλη θάλασσα!

slide011-1200x503

Οικογενειακή υπόθεση

Η Μαριάνθη Βαβουλάκη, υπεύθυνη marketing και επικοινωνίας, εξηγεί στο Τaλκ τους λόγους για τους οποίους η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί ιδιαίτερη επιλογή για μια μοναδική οικογενειακή εμπειρία σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας. Η χαλάρωση που προκαλεί το περιβάλλον, σε συνδυασμό πάντα με την ασφάλεια που προσφέρουν οι εγκαταστάσεις και το εξειδικευμένο προσωπικό της μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ήρεμη και ξεχωριστή ολοήμερη απόδραση. Στη Λίμνη, η οικογένεια απολαμβάνει το μπάνιο της σε θεραπευτικά νερά που προσφέρουν ευεξία αλλά και fish spa, χαλαρώνει σε ξαπλώστρες ή σε καθίσματα κάτω από τη σκιά της ομπρέλας, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν στον πολύχρωμο παιδότοπο, που είναι εξοπλισμένος με πιστοποιημένα παιχνίδια. Τη χαλάρωση συμπληρώνουν ένα ζεστό ντους και φυσικά οι γευστικές απολαύσεις του all day bar restaurant. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υφάλμυρα νερά της λίμνης ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές και υπόσχονται μια φυσική και μοναδική εμπειρία thermal spa.

20130522182658vouliagmeni_lake1

Ευεξία και θεραπεία

Η Λίμνη από τη φύση της είναι ένας τόπος ευεξίας αλλά και θεραπείας αφού οι ιαματικές ιδιότητες του νερού συμβάλλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στη μετατραυματική αποκατάσταση καθώς και σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε συγκαταλέγεται στις είκοσι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

1rea32b

Παιδιά με ειδικές ανάγκες

Με απόλυτο σεβασμό σε αυτόν τον φυσικό πλούτο, στη Λίμνη διασφαλίζεται η απόλυτη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλες οι εγκαταστάσεις είναι προσβάσιμες από άτομα με κινητικά προβλήματα (αποδυτήρια, wc, διάδρομοι), ενώ λειτουργεί και ειδικό αναβατόριο για την είσοδο στη Λίμνη, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μικρά παιδιά με τη βοήθεια των εξειδικευμένων ναυαγοσωστών και τη συνεργασία των συνοδών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το limnivouliagmenis.gr

Leave a Reply