ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΑ: Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Ώρα για παιδικό κινηματογράφο! Βασισμένη σε μια πετυχημένη γαλλική τηλεοπτική σειρά εξάλεπτων επεισοδίων, η νέα ταινία animation Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών συνδυάζει τα κινούμενα σχέδια του Τεξ Έιβερι και το ντοκιμαντέρ ‘‘Μικρόκοσμος’’.

Τοσοδούλικα-Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών 2 - Αντίγραφο

Υπόθεση: Σε ένα μικρό και ήσυχο ξέφωτο, τα υπολείμματα ενός πικ νικ γίνονται αντικείμενο ανηλεούς πολέμου για δυο διαφορετικές αποικίες μυρμηγκιών, παθιασμένων για το ίδιο πολύτιμο έπαθλο: ένα κουτί από κύβους ζάχαρης. Μια τολμηρή πασχαλίτσα βρίσκεται στο… πεδίο της μάχης και γίνεται φίλος με ένα μυρμήγκι, από την φυλή των Μαύρων Μυρμηγκιών. Μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουν τη φωλιά της φυλής του δεύτερου, από τις επιθέσεις του πολεμοχαρούς Butor και της τρομακτικής ομάδας των Κόκκινων Μυρμηγκιών.

Τοσοδούλικα-Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών 3

Τα “Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών” είναι ένα φανταστικό ταξίδι με μικροσκοπικούς ήρωες… Το ψηφιακό animation, το φυσικό ντεκόρ και μια αρχετυπική ιστορία αλτρουισμού δένουν σε μια χαριτωμένη, ευρηματική οικολογική περιπέτεια χωρίς διαλόγους, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών (Minuscule: La Vallée des Fourmis Perdues)

Διάρκεια: 89′

Σκηνοθεσία: Τομά Ζαμπό, Ελέν Ζιρό

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ANIMATION
ΒΡΑΒΕΙΑ CESAR

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ JUNIOR

Στους κινηματογράφους, από τη Seven Films!

Τοσοδούλικα-Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών 4

Leave a Reply