ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΣΤΟ ATHENS SCIENCE FESTIVAL

Το Μουσείο Ηρακλειδών συμμετέχει και φέτος στο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας «Athens Science Festival», που θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 5 έως και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6/4, Πέμπτη 7/4 και Παρασκευή 8/4,  9:00-14:00, και το Σάββατο 9/4 και Κυριακή 10/4, 11:00-16:00, θα παρουσιαστεί η δράση «Παίζω και καταλαβαίνω, κατασκευάζω και ανακαλύπτω», που βασίζεται στη ομώνυμη διαδραστική έκθεση του μουσείου: Τραπέζια με διαδραστικές κατασκευές και έργα τέχνης εισάγουν τον επισκέπτη στην έννοια της συμμετρίας στη φύση και την τέχνη, στον κόσμο των αριθμών και των σχημάτων, καθώς και στις στοιχειώδεις αλγοριθμικές διαδικασίες. Ο επισκέπτης, παίζοντας κι αλληλεπιδρώντας με ειδικές κατασκευές, βιώνει τη διασύνδεση επιστήμης, τέχνης, μαθηματικών και φιλοσοφίας, και συνειδητοποιεί τη διττή ανάγκη του ανθρώπινου πνεύματος για έκφραση (τέχνη) και κατανόηση (λογική και μαθηματικά).

Το  Athens Science Festival ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.