ΜΑΓΙΚΗ ΚΙΝΑ. ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΠΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Μαγική Κίνα. Χρώματα και ΤυπώματαΜαγική Κίνα. Χρώματα και Τυπώματα. Το Μουσείο Ηρακλειδών προτείνει ένα εικαστικό εργαστήριο εμπνευσμένο από το πολυδιάστατο πολιτισμικό πλούτο της Κίνας, που στοχεύει στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων των μικρών μας φίλων 5 έως 8 ετών, μέσα από δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα. Παιδιά, ετοιμαστείτε να φτιάξουμε μοναδικές κατασκευές και καταπληκτικές εικαστικές δημιουργίες, που καλλιεργούν τη δημιουργικότητά μας! 

9 Απριλίου: Το Σινικό Τείχος

Το Σινικό Τείχος, που χτίστηκε από τους Κινέζους για να τους προστατεύσει από τις επιδρομές των φυλών από τις στέπες του βορρά, είναι η μεγαλύτερη σε μήκος ανθρώπινη κατασκευή και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου. Έτσι και εμείς στο εργαστήριο δημιουργούμε μια κατασκευή εμπνευσμένη από το Σινικό Τείχος! Δε θα το πλησιάσουμε φυσικά σε μέγεθος, αλλά θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε όλη την αυστηρότητα και τη μαγεία του με χαρτοταινίες, εφημερίδες, πηλό και φυσικά… φαντασία και έμπνευση!

23 Απριλίου: Κινεζικό ωροσκόπιο

Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην Κίνα, είναι πολύ πιθανό να σας ρωτήσουν αν είστε φίδι, ποντίκι ή πίθηκος· μην παραξενευτείτε, καθώς αυτά είναι τρία από τα δώδεκα ζώδιά τους. Έτσι και εμείς στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε ποιο ζώο είμαστε στο κινεζικό ωροσκόπιο και θα το αποδώσουμε στο χαρτί μας μέσω της χαρακτικής. Γινόμαστε λοιπόν για μια μέρα αληθινοί χαράκτες και με τυπώματα, μήτρες και μελάνι δημιουργούμε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

14 Μαΐου: Τα μυστήρια τοπία της Άπω Ανατολής

Η καλλιτεχνία και ειδικά η ζωγραφική, αποτελούσε παραδοσιακά τον πιο άμεσο τρόπο έκφρασης του λαού της Κίνας και πηγή έμπνευσης για τα πιο σημαντικά επιτεύγματά της. Εμπνεόμαστε από την κινεζική τοπιογραφία και με ζωγραφική, τυπώματα, χαρακτική, ακριλικά και ακουαρέλες μεταφερόμαστε σε αυτά τα μαγευτικά και τελείως διαφορετικά τοπία.

28 Μαΐου: Το σύμβολο Γιν-Γιανγκ

Στην εποχή μας αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα παγκοσμίως και απεικονίζει την κινεζική κοσμοθεωρία. Διερευνούμε την ισορροπία και τη συμμετρία και συνδυάζουμε στο έργο μας, ύφασμα και ρύζι, το πιο πολύτιμο αγαθό τον Κινέζων!

Μαγική Κίνα. Χρώματα και Τυπώματα

Μαγική Κίνα. Χρώματα και Τυπώματα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Παπαδάκη, Εικαστικός

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ/ΩΡΑ: Κυριακή 9 & 23 Απριλίου, 14 & 28 Μαΐου 2017 / 10:30-12:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 €/συνάντηση (συμπεριλαμβανομένων των υλικών). Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, 210 34 61 981, [email protected]

13428533_1330635596953455_5385538457596264330_n-1-300x298

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο

Leave a Reply