ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ;

H  Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις, σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες. Το 2014, η Βραδιά Ερευνητή διοργανώνεται στις 26/9. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα (κεντρική εκδήλωση, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού»

_MG_9187

Τι κάνουν οι Ερευνητές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών; Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: Ερευνούν, Ανακαλύπτουν, Δημιουργούν.

Αν θέλετε να ετοιμαστείτε για την κεντρική εκδήλωση και να μάθετε το πώς βλέπει κανείς τον κόσμο… «με τα μάτια ενός Ερευνητή», οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και οι συνεργάτες τους με τρόπο πρωτότυπο, ελκυστικό και κατανοητό θα σας «μιλήσουν» για τη σπουδαιότητα της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή, τα υλικά και την τεχνολογία του παρελθόντος και του μέλλοντος. Επίσης, θα περιγράψουν τι περιλαμβάνει το επάγγελμα του Ερευνητή, πώς η Έρευνα συνδέεται με την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Θα παρουσιαστούν διαδραστικά πειράματα/δραστηριότητες, όπως το ερευνητικό μετρό στις «γραμμές» σχεδιασμού και ανάπτυξης φαρμάκων, τα μαγνητικά νανοσωματίδια, τα μυστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου, η αρχαία τεχνολογία σήμερα και … χθες, ένα παγωτό … ξεχωριστό από τα άλλα και πολλά ακόμη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία παρακολουθήσει, έναν νέο τρόπο επικοινωνίας της επιστήμης… στα χνάρια του Stand-upcomedy, το Stand-upScience, όπου η επιστήμη συνδυάζεται με τον αυτοσχεδιασμό και τη διασκέδαση.

Ελάτε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών να γνωρίσετε τους ερευνητές του και να  μάθετε για την έρευνα στην καθημερινή μας ζωή με τρόπο πρωτότυπο, ελκυστικό και κατανοητό, μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις, συζητήσεις, επιστημονικά δρώμενα, πειράματα, προβολές.

Σας ενδιαφέρει να μάθετε:

o   Πώς το ερευνητικό μετρό ταξιδεύει στις «γραμμές» σχεδιασμού και ανακάλυψης φαρμάκων;

o   Πως  εξερευνούμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο;

o   Πώς παίζοντας … ανακαλύπτουμε την αρχαία τεχνολογία;

o   Πώς φτιάχνουμε ένα παγωτό  με τρόπο επιστημονικό;

o   Άλλα και να παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά Stand-upScience….

Για  μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Λίγο πριν … τη «Βραδιά Ερευνητή 2014». Τι κάνουν οι Ερευνητές; 
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014, 18:00 – 22:00 
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48,  Στάση Μετρό Ευαγγελισμός
Στοιχεία επικοινωνίας:  Μ. Κοντογιάννη, [email protected], +30  210.7273.516
www.eie.gr, www.rengreece.gr, www.facebook.com/rengreece 
#rengreece

pre-event-ReN

No Responses