ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ

Η «ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ» της Οικογένειας Σοφιανού παρουσιάζει μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου από τη σειρά «Τα παραμύθια του Κόσμου» τη Δευτέρα 1.9.2014 στις 20:30 στο Θέατρο Δεξαμενής (Θάσου & Μυκηνών-Πάρκο Δεξαμενής) στο Κορωπί. Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου ένας αυτοκράτορας ακούει ένα αηδόνι στον κήπο του…

Όλα ξεκινούν λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπου όλοι στο σπίτι προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στην ακαταστασία των διακοπών και να ετοιμαστούν για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Έτσι, δεν έχει κανείς χρόνο να ασχοληθεί με τον μικρό σκύλο Παταπούφ, που θα’ θελε κι αυτός να πάει σχολείο ή έστω να μάθει να διαβάζει. Κι επειδή κανείς δεν φαίνεται να του δίνει σημασία αποφασίζει να βρει ένα δικό του βιβλίο. Το βρίσκει στα σκουπίδια της γειτονιάς και το σέρνει σπίτι… χωρίς να ξέρει πως είναι το γνωστό “μαγικό” βιβλίο με τα Παραμύθια… Και μια αστεία περιπέτεια για όλη την παρέα ξεκινάει …τη στιγμή που το ανοίγει και μεταμορφώνει όλο το σπίτι.

Απολαύστε, λοιπόν, μια παράσταση σε τρία επίπεδα, με πολλά απρόοπτα και γέλιο που συνδυάζει την ποιοτική ψυχαγωγία με σύγχρονες τεχνικές παρουσίασης, χωρίς να χάνεται η μαγεία του παραμυθιού και το μήνυμα της κεντρικής ιστορίας, που είναι ότι «η αληθινή αγάπη δεν χρειάζεται στολίδια για να κάνει… ακόμη και θαύματα».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Κείμενο-προσαρμογή: Ήβη Σοφιανού

Σκηνοθεσία: Φαίδων Σοφιανός

Κούκλες: Δήμος & Μπριγκίτε Σοφιανού

Επεξεργασία μαγνητοσκοπημένου υλικού: Ήβη Σοφιανού – Γιώργος Φωτεινάκης

Ηχητική επιμέλεια: Γιώργος Αντωνέας

Παραγωγή: MABRIDA – «ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ» το κουκλοθέατρο της οικογένειας Σοφιανού

Leave a Reply