ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Κάθε Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου το Μουσείο Συναισθημάτων, ανανεωμένο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, υποδέχεται τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!».

Η έκθεση αυτή μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το φόβο, μικροί και μεγάλοι μαζί, μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα!

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: κάθε Σαββατοκύριακο  του Σεπτεμβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 4 έως και 12 χρονών
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.
Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Στη 1 το μεσημέρι, μετά τη λήξη της λειτουργίας της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Συναισθημάτων, ξεκινάει ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για ενήλικες και παιδιά μαζί! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

«Παραμυθοϊστορίες του Φόβου και της Επιθυμίας!» 

Το Μουσείο Συναισθημάτων ετοίμασε ένα εργαστήρι που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στο Κόσμο των Παραμυθιών και των Συναισθημάτων για να εξερευνήσουν μαζί το φόβο και την επιθυμία!

Αυτό που φοβόμαστε με αυτό που επιθυμούμε τι σχέση έχει;
Ο φόβος μπορεί να κάνει την επιθυμία να κρυφτεί;
Η επιθυμία μπορεί να τρομάξει το φόβο;

«Ο φόβος σκιάζει ένα ολόκληρο χωριό, η ηρωίδα ακούει τη σιγανή φωνή που λέει «μπορώ», κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιθυμία της, μικρό… Όσο πλησιάζει στην επιθυμία της η φωνή που λέει «Μπορώ!» δυναμώνει, το βήμα της γίνεται πιο σταθερό, ο φόβος γίνεται μικρός και πιο μικρός και πιο μικρός, τόσο δα μικρός, και από φάντασμα τρομακτικό απομένει μονάχα… ένα φυλαχτό!» 

Ημερομηνίες: 5, 6, 12, 13, 19, 20 και 26 Σεπτεμβρίου 2015
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 – 12 ετών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1 μ.μ.)

ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΥΝΑΙΣΙΘΗΜΑΤΑ...ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Με μια βαλίτσα Συναισθήματα ταξιδεύω… στην Ελλάδα!»

Φέτος γεμίζουμε τη βαλίτσα μας με συναισθήματα και πάμε ταξίδι παρέα με τους ήρωες των παραμυθιών του κόσμου. Ένα ταξίδι που θα μας δείξει πως όσο μακριά κι αν πάμε, στ’ αλήθεια ή στα παραμύθια, στα συναισθήματα οι άνθρωποι μοιάζουμε πολύ!

«Βάζουμε στη βαλίτσα μας πάθος και ζήλο, θυμό και έκπληξη, φόβο και ικανοποίηση… μαζί με ελληνικά λαϊκά παραμύθια με άρωμα θάλασσας και βουνού…τα ανακατεύουμε και… είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το παραμυθένιο ταξίδι μας στην Ελλάδα, να συναντήσουμε άφοβους βοσκούς, ενθουσιασμένους ψαράδες και θυμωμένους δράκους!».

Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα και αυτοσχέδια παιχνίδια. Ξεκινάμε λοιπόν, καλό μας ταξίδι!

Ημερομηνίες:  27 Σεπτεμβρίου 2015
Ηλικίες:  4  έως και 94 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1 μ.μ.)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥΤΗΛ 210 9218329 | ΦΑΞ 210 9218323 
E-MAIL info@mce.gr | URL  www.mce.gr  

Leave a Reply