ΠΟΣΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το Follow Your Tree ξεκινάει τη νέα χρονιά δυναμικά με καινούργιες ομάδες και καινούργια προγράμματα. Μάλιστα, με οδηγό τα συναισθήματα των παιδιών, διοργανώνει ένα εξαιρετικό εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού και Αυτοσχεδιασμού για παιδιά 8 έως 12 ετών που θα εστιάσει ακριβώς σε αυτά.

Το εργαστήρι θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο μέχρι και τον  Μάιο και τα παιδιά μέσα στην ομάδα θα παίξουν τις δικές τους ιστορίες. Θα είναι τα ίδια αφηγητές, ηθοποιοί και μουσικοί και θα εναλλάσσονται σε αυτούς τους ρόλους ανάλογα με τη διάθεση και με το πώς έρχονται κάθε φορά στην ομάδα. Η αφήγηση ξεκινάει, η μία ιστορία οδηγεί σε μία άλλη και αυτή με τη σειρά της σε μία άλλη…. Οι ιστορίες μπλέκονται… και πλέκουν κάθε φορά το δικό τους νήμα. Με αφορμή τις ιστορίες μας, τα συναισθήματα αναγνωρίζονται, εκφράζονται, μεταμορφώνονται, εκτονώνονται και τελικά γίνονται αποδεκτά.

«Μεγαλώνω και μέσα μου συγκρούονται πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Τι συμβαίνει και ενώ είμαι χαρούμενος μετά νιώθω λυπημένος; Πώς μπορεί να περνάω έτσι εύκολα από το ένα συναίσθημα στο άλλο; Μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονα μέσα μου τόσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα; Υπάρχουν συναισθήματα που επιτρέπεται να τα αισθάνομαι και άλλα που απαγορεύεται; Υπάρχουν συναισθήματα που μπορώ να ομολογώ, ενώ άλλα πρέπει να τα κρύβω, να τα καταπιέζω και να τα αποσιωπώ; Πώς μπορώ να εκφράσω τα δύσκολα συναισθήματά μου με τρόπο που να μην διώχνω τους άλλους μακριά μου;»

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, τα παιδιά έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχολογική εκτόνωση. Το θεατρικό παιχνίδι είναι μέσο ψυχολογικής αποφόρτισης. Είναι ένας χώρος όπου μπορούν να διερευνηθούν συναισθήματα όπως ΘΥΜΟΣ, ΦΟΒΟΣ & ΑΓΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ, ΛΥΠΗ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΜΟΝΑΞΙΑ και στη θέση τους να τρυπώσουν συναισθήματα όπως ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΓΑΠΗ. Ένας χώρος που τελικά θα δοθεί η ευκαιρία να διερευνήσουμε το κάθε συναίσθημα ξεχωριστά, καθώς και να διερευνήσουμε τρόπους να τα εκφράσουμε, να τα εκτονώσουμε, να τα μεταμορφώσουμε και εν τέλη να τα αποδεχτούμε. Γιατί όλα αυτά τα συναισθήματα τελικά είμαστε εμείς. Μέσο μας θα είναι οι δικές μας ιστορίες. Ιστορίες καθημερινές από τη ζωή μας, ιστορίες αστείες ή και πιο σοβαρές, ιστορίες που μπλέκουν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα.

Η ομάδα είναι ολιγομελής αποτελούμενη το μέγιστο από 10 παιδιά και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές γίνονται καθόλη τη διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχει κενή θέση. Η διάρκεια της ομάδας είναι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016.

Το κόστος είναι 50 Ευρώ το μήνα, για 4 συναντήσεις. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα χρειαστεί να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής και να προκαταβάλετε 20 ευρώ για τον πρώτο μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Follow Your Tree. 

«Πόσα Συναισθήματα Μπορεί να Κρύβονται σε μία Ιστορία;»

Κάθε Σάββατο 12:00-13:30, από 10 Οκτώβρη 2015

Τηλ: 210 6776853/ 6944 359538

email: info@followyourtree.gr / site: www.followyourtree.gr

Συντονίστρια: Βένια Δεληκατερίνη, σύμβουλος aware parenting, εμψυχώτρια θεατρικής έκφρασης

Leave a Reply