SWITCH ON|ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Tο 19ο αιώνα ο χώρος αυτός έδινε το φως του σε όλη την Αθήνα. Σήμερα φωτίζεται ο ίδιος, αξιοποιώντας επιτυχώς ευρωπαϊκούς πόρους, και φιλοδοξεί να στείλει ένα δυνατό μήνυμα στην πόλη: «Ελάτε να γυρίσουμε τους διακόπτες μας στο ON!».

Στο ΟΝ της δουλειάς, της δημιουργίας, της φαντασίας, της συνεργασίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, της καλύτερης ζωής. Ελάτε να φωτίσουμε μαζί την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ και φωτισμένη να σηματοδοτεί την ενέργεια αυτής της πόλης. Θα εγκαινιάσουμε το Παρατηρητήριο, το ψηλότερο κτίριο με πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη, θα παίξουμε στο SKYWALK, ένα μοναδικό χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά και εφήβους, θα γνωρίσουμε τις αίθουσες της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ με τις νέες δυνατότητές τους και θα διασκεδάσουμε με αγαπημένες μπάντες και djs!

#Switch_on λοιπόν, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη! 

Technopolis

Φωτίζουμε την Τεχνόπολη!

Στις 3 Μαρτίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται! Δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης, δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, γεμίζουν με φως!

Τα αεριοφυλάκια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Πρόκειται για τεράστια κυλινδρικά δοχεία όπου αποθηκευόταν το αέριο πριν προωθηθεί με αγωγούς στο δίκτυο της πόλης.

Το αεριοφυλάκιο 2 κατασκευάστηκε το 1887 και σήμερα στεγάζει το INNOVATHENS, δηλαδή τις πιο δημιουργικές ομάδες και τις πιο καινοτόμες ιδέες της πόλης. Στις 3 Μαρτίου, παίρνει την τελική του μορφή και φωτίζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων!

Το αεριοφυλάκιο 3, το μεγαλύτερο που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 15.000 κυβικά μέτρα, παραμένει ανέπαφο και αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις κατασκευές αυτού του τύπου. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της περιοχής του Γκαζιού, παίρνει ξανά ζωή και γεμίζει με φως την Τεχνόπολη αλλά και την Αθήνα!

Η Τεχνόπολη φωτίζεται με σύγχρονο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό LED που χρησιμοποιεί μόλις το 1/5 της ενέργειας κοινών λαμπτήρων.

Technopolis

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Θεατρική παράσταση «ΑΥΤΟ…» από την ομάδα Μικρές Ιστορίες

Για παιδιά από 2 ετών αλλά και για ενήλικες που θα ήθελαν να τρυπώσουν για λίγο στη σκέψη και στο παιχνίδι των παιδιών.

Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού

Ώρα: 18:30-19:30

Βιβλιοπαρουσίαση «10 Τετράδια Μουσειολογίας»

Το πρώτο έντυπο περιοδικό μουσειολογίας στην Ελλάδα γιορτάζει τα 10 του τεύχη.

Αίθουσα: Παλαιοί Φούρνοι

 Ώρα: 18:30-19:30

Συναυλία της Athens BigBand

Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

 Ώρα: 18:30-19:30

Παρουσίαση πλατφόρμας AthensBikes

 Ώρα: 19:15-19:45

Παρουσίαση του Technopolis Skywalk από την ομάδα The Skywalkers της CircusDayz

Ώρα: 19:40-20:00 

Switch On από το Δήμαρχο Αθηναίων

Φωταγώγηση της Τεχνόπολης

Ο Δήμαρχος της Αθήνας πραγματοποιεί το συμβολικό Switch On ξεκινώντας από τον Πύργο και καταλήγοντας στο Αεριοφυλάκιο 3.
Ώρα: 20:00

Συναυλία των JaguarBombs

Αίθουσα: Μηχανουργείο

Ώρα: 20:30-22:00

Afterparty με τους Λατέρνατιβ  παραγωγούς του EnLefko 87,7

Αίθουσα: Μηχανουργείο

 Ώρα: 22:00

Από τις 18:00 έως τις 22:00

«Ψηφιακή εμπειρία» στο INNOVATHENS

Drones πετούν πάνω από την Τεχνόπολη μεταδίδοντας την εκδήλωση μέσω livestreaming. Παράλληλα, εκτίθεται πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τα 2 χρόνια INNOVATHENS, παρουσιάζεται ο σχεδιασμός της φωταγώγησης της Τεχνόπολης και του Skywalk και έργα ανοιχτής σχεδίασης. 

Έκθεση Φωτογραφίας «#my_igm» από τους GreekInstagramEvents& το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Αίθουσα: Αποθήκη

Αναβάσεις στο Παρατηρητήριο 

Έκθεση Φωτογραφίας του Χ. Κοψαχείλη «15 χρόνια AthensTechnopolisJazzFestival»
Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

Οι χώροι του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου είναι ανοιχτοί και οι εθελοντές απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού 

Η εκδήλωση #Switch_On αφορά και σε έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΣΠΑ

Technopolis

Παρατηρητήριο

Ήξερες ότι από το Γκάζι μπορείς να δεις την Αθήνα από ψηλά;

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα από το Νέο Υδαταέριο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, να δει με γυμνό μάτι την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα.

Οι πιο περίεργοι έχουν τη δυνατότητα να δουν την Αθήνα μέσα από κιάλια, ενώ μέσω μιας  διαδραστικής οθόνης θα περιηγηθούν ψηφιακά στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, και στη συνέχεια μπορούν να ακολουθήσουν τις προτεινόμενες διαδρομές.

Το Νέο Υδαταέριο που ξεπερνάει τα 30 μέτρα ύψους, διατηρεί στο σύνολό του το μηχανολογικό του εξοπλισμό και συμμετέχει από εδώ και στο εξής  στο μουσειακό περίπατο που προτείνει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το οποίο γιορτάζει 3 χρόνια λειτουργίας! 

AthensBikes

Ανακάλυψε την πόλη με ποδήλατο!

Το Athens Bikes είναι μια υπηρεσία bikes haring που υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σου προσφέρει τη δυνατότητα να κυκλοφορείς με ποδήλατο στην Αθήνα έναντι μικρού αντιτίμου.

Χρησιμοποιώντας ένα από τα 10 ποδήλατα που βρίσκονται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έχεις την ευκαιρία να μετακινηθείς στην πόλη χωρίς ταλαιπωρία, αξιοποιώντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη της ποδηλασίας!

Οι δύο διαδρομές που προτείνουμε αφορούν βόλτα στα μνημεία της Αθήνας αλλά και στο εμπορικό τρίγωνο! Μπορείς ακόμα να κάνεις μια βόλτα στον ποδηλατόδρομο της πόλης που ξεκινά από το Γκάζι (γέφυρα Πουλοπούλου) και φτάνει μέχρι το Μοσχάτο.

Skywalk

Είσαι αρκετά περιπετειώδης για να σκαρφαλώσεις στο πρώτο action park της χώρας;

Μετά το Σιάτλ, την Κωνσταντινούπολη, την Πράγα και όχι μόνο, η Αθήνα υποδέχεται το δικό υπερσύγχρονο action park, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

Το Skywalk έρχεται στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της πόλης και υπόσχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, για παιδιά όλων των ηλικιών!

Αιωρούμενες γέφυρες, εναέρια παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ συνθέτουν την εντυπωσιακή κατασκευή όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν, να ισορροπήσουν και να ακονίσουν τη φαντασία τους… με θέα από ψηλά και απόλυτη ασφάλεια!

 Technopolis

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ /SHOP/ATHENS BIKES TICKETS

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη-Τετάρτη και Παρασκευή- Κυριακή 10.00-18.00

Πέμπτη: 10.00-21.00 (Δυνατότητα ξενάγησης κατόπιν συνεννόησης)

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ /SHOP/ATHENS BIKES TICKETS

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη-Τετάρτη και Παρασκευή- Κυριακή 10.00-17.00

Πέμπτη: 10.00-21.00* (Δυνατότητα ξενάγησης κατόπιν συνεννόησης)

*Η συγκεκριμένη ημέρα και οι ώρες ενδέχεται να τροποποιηθούν λόγω διοργάνωσης άλλων εκδηλώσεων στο χώρο. 

Leave a Reply