ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή το πρόγραμμα “7 Κυριακές στο Γκάζι”, που ξεκινάει από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, το Τaλκ μίλησε με τη Διευθύντρια Τομέα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, κ. Άννα Γάγγα.

Πώς σκεφτήκατε να οργανώσετε τις “7 Κυριακές στο Γκάζι”; Η ιδέα για τις «7 Κυριακές στο Γκάζι» δεν είναι καινούργια. Εδώ και αρκετό καιρό θέλουμε να ενσωματώσουμε στο πρόγραμμά μας δικές μας παραγωγές που να απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Μέχρι τώρα οι παραγωγές μας αφορούσαν κυρίως πολιτιστικά δρώμενα με ελεύθερη είσοδο ή με πολύ χαμηλό αντίτιμο (Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz, Athens World Music Festival κ.α.). Θεωρούμε όμως ότι ένας χώρος πολιτισμού σαν την Τεχνόπολη μπορεί και πρέπει να προσφέρει πολύ περισσότερα από ψυχαγωγία ειδικά από τη στιγμή εγκαινιάστηκε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Το χειμώνα που μας πέρασε πάνω από 10.000 παιδιά επισκέφτηκαν το Μουσείο και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, διαλέξαμε την Κυριακή, μία ημέρα που η πλειοψηφία του κόσμου δεν εργάζεται και έχει την ευκαιρία να κυκλοφορήσει στην πόλη, για να οργανώσουμε μία σειρά δράσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται μόνο σε παιδιά; Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εργαστήρια για τα παιδιά, γίνονται συζητήσεις και ομιλίες που απευθύνονται σε ενήλικες, οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου αλλά και παραστάσεις και προβολές ταινιών. Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων αποτελεί πλέον έναν σταθερό προορισμό για όλη την οικογένεια είτε για να συμμετάσχει στις προτεινόμενες δραστηριότητες είτε για να κάνει τη βόλτα της.

Τι θα δούμε την πρώτη Κυριακή; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εικαστικά εργαστήρια με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο «Το σπίτι μας, ο κόσμος όλος!» και «Οι γονείς μου και εγώ, άνθρωποι της πόλης» από το χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες». Στόχος των εργαστηρίων είναι η συνεργασία μεταξύ γονιού και παιδιού, έτσι ώστε να δημιουργήσουν από κοινού το ιδανικό… σπίτι. Χρησιμοποιώντας  ανακυκλώσιμα υλικά γονείς και παιδιά θα δημιουργήσουν μια πόλη από χρωματιστά σπίτια που θα παραμείνει στον χώρο της Τεχνόπολης! Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μαρία – Ζωή Φουντοπούλου με θέμα Μαμά, τι ώρα θα γυρίσεις; Από την ποσοτική απουσία στην ποιοτική παρουσία των γονέων κοντά στα παιδιά τους”, που θα εστιάζει στο πώς ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική απουσία του γονέα. Σας περιμένουμε!

7 Κυριακές στο Γκάζι

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη. Δείτε περισσότερα για τις “7 Κυριακές στο Γκάζι” και το πρόγραμμα της πρώτης Κυριακής εδώ.

Κρατήσεις: 210 3475518 – 210 3475535 –   6940268477    (10:00-17:00)
Ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, 24 Νοεμβρίου 2013, 26 Ιανουαρίου 2014, 23 Φεβρουαρίου 2014, 16 Μαρτίου 2014, 13 Απριλίου 2014, 18 Μαΐου 2014

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων:
Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475535
[email protected]
www.technopolis-athens.com  

Leave a Reply