ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΚΑΖΙ|ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ANIMATION ΓΙΑ… ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Θέλεις να γνωρίσεις την τέχνη του animation; Να δημιουργήσεις τη δική σου ταινία μικρού μήκους με φόντο το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και την περιοχή του Γκαζιού;

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συνεχίζει το ταξίδι του στο animation και, αυτή τη φορά, αποδεικνύει ότι η τέχνη της κινούμενης εικόνας δεν είναι μόνο για παιδιά! Διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, το εργαστήριο animation…για μεγάλους «Το δικό μου Γκάζι», με εισηγητή τον animator & media artist Μπάμπη Αλεξιάδη.

Ο κύκλος των εργαστηρίων περιλαμβάνει 5 συναντήσεις, από 25 Φεβρουαρίου μέχρι 17 Μαρτίου.

Μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές animation, εξοικειωνόμαστε με την κινηματογραφική γλώσσα, καλλιεργούμε τη δημιουργικότητά μας και, λειτουργώντας ομαδικά, φτιάχνουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους. Είμαστε υπεύθυνοι για κάθε κομμάτι της παραγωγής: από το σενάριο και τη σκηνοθεσία μέχρι το μοντάζ και το soundtrack.

Ο ιστορικός τόπος που σημάδεψε τη βιομηχανική και πολιτιστική εξέλιξη της πόλης αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού μεταμορφώνονται για λίγο σε ζωντανό animation studio… Χρησιμοποιώντας το σχέδιο, το κολάζ, το σκίτσο, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και, με αφορμή από τις προσωπικές μας ιστορίες, τα βιώματα και τις εμπειρίες μας, φτιάχνουμε το δικό μας «κινούμενο» χρονοδιάγραμμα για την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Παράλληλα, καταγράφουμε, με φωτογραφίες και αφηγήσεις, την παραγωγή και την εξέλιξη της ταινίας μας αλλά και το μικρό μας ταξίδι στην τέχνη του animation! Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε το έργο μας με το κοινό μέσα από ιστοσελίδες, προβολές αλλά και συμμετοχή σε φεστιβάλ!

Για ενήλικες 18-…108 ετών
Πότε: Πέμπτη 25/2, Παρασκευή 4/3, Πέμπτη 10/3, Παρασκευή 11/3 & Πέμπτη 17/3 (1 κύκλος 5 συναντήσεων)
Ώρες: 17:30-19:30
Πού: Κτίριο Νέο Υδαταέριο

Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ (για τον κύκλο των 5 συναντήσεων)

*Για συμμετοχή στο Εργαστήριο Animation, απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 210 3475535.

Γνωρίστε τον Μπάμπη Αλεξιάδη!

Ο Μπάμπης Αλεξιάδης είναι πολυβραβευµένος media artist και animator µε βάση το Λονδίνο και θητεία στο θέατρο και την όπερα, ενώ έχει συνεργαστεί στην παραγωγή µουσικών βίντεο, installation και διαφηµιστικών. Η δουλειά του εστιάζεται σε παραδοσιακές τεχνικές animation, όπως το stop frame και το pixilation, µε τη χρήση καθηµερινών αντικειµένων, σχεδίων και κολάζ. Ανάµεσα στις πρόσφατες δουλειές του συγκαταλέγονται κινούµενα σχέδια για την όπερα «Laica the Spacedog», για την εγκατάσταση «360° CurtainCall / 720o°» του RonArad και για το θεατρικό «FortheBest».

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
http://www.technopolis-athens.com/web/guest/museum
Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518
Fax: 210 3413228
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
Facebookpage: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/IndustrialGasMuseum
Instagram: technopolis_athens

Leave a Reply