ΜΑΡΤΙΟΣ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Βιομηχανικό ΜουσείοΗ άνοιξη μπαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Νέες αλλά και αγαπημένες δράσεις προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, μέσα από μια θεματική ξενάγηση στους μουσειακούς χώρους, μια νέα σειρά εργαστηρίων που συνδυάζουν τα εικαστικά με τον χορό αλλά και ένα ανοιξιάτικο εικαστικό με θέα… 360° στην Αθήνα!«Φως… στις βιομηχανίες και τις βιομηχανικές συνοικίες»
Ξενάγηση ενηλίκων με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και την κοινωνική ιστορία
Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ο Γιάννης Στογιαννίδης, επίκουρος καθηγητής ιστορίας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, θα ρίξει γι’ ακόμη μια φορά «Φως… στις βιομηχανίες και τις βιομηχανικές συνοικίες» μέσα από μια ξενάγηση με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και την κοινωνική ιστορία. Με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και την ιστορία της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς επηρεάστηκαν οι γειτονιές από τη λειτουργία του εργοστασίου και ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτές τις περιοχές. Παράλληλα, θα ακούσουν ιστορίες σχετικές με τη δημόσια υγεία, τις συνθήκες κατοίκησης και τον τρόπο που αντιδρούσε η κοινωνία της εποχής σε αυτά τα προβλήματα.«Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»
Εικαστικό εργαστήρι δύο συναντήσεων για παιδιά 11-13 ετών
Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το νέο εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ» για παιδιά 11-13 ετών από την ομάδα «100 Περιστροφές». Το εργαστήριο αυτό, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, έρχεται για πρώτη φορά στο μουσείο, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με τον χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο! Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες και θα κινηθούν χρησιμοποιώντας τις ζωγραφικές τους δεξιότητες.
Μπορείς να αποτυπώσεις στο χαρτί τον ήχο μιας ατμομηχανής; Πώς εκφράζεται με το σώμα μια έντονη γραμμή στο χαρτί; Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης μέσα από τα ίχνη που αυτή αφήνει και θα εξερευνήσουν τις εκφραστικές της δυνατότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, θα αντιληφθούν καλύτερα τον χώρο, τον χρόνο και την αίσθηση του σώματός τους σε σχέση με το περιβάλλον. Ήχοι, ιστορίες και εικόνες από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου θα εξάψουν τη φαντασία τους και θα τους εμπνεύσουν ώστε να δημιουργήσουν… «από την κορυφή ως τα νύχια»!«Στον Πύργο του Εργοστασίου»
Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες με παιδιά από 3-8 ετών
Την Κυριακή 27 Μαρτίου, οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών θα παίξουν δημιουργικά «Στον Πύργο του Εργοστασίου» με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με έμπνευση τις μυρωδιές και τα χρώματα της άνοιξης. Πόσα χρώματα έχει το δικό σου λουλούδι; Πόσο γρήγορα ένα λουλούδι ξεπροβάλει; Έρχεται η άνοιξη και η φύση αλλάζει! Γεμίζει χρώματα και ο πιο παράξενος κήπος ανθίζει στον πύργο του παλιού εργοστασίου! Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και βάζοντας πολλή φαντασία, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους λουλούδια, δίνοντάς τους κίνηση και ζωή!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα του ΒΜΦ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα το gasmuseum.gr και τα social media.Βιομηχανικό ΜουσείοΒιομηχανικό Μουσείο-Πληροφορίες

Θεματική ξενάγηση «Φως… στις βιομηχανίες»
Για ενήλικες
Πότε: Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 18.30 (Διάρκεια: 70΄)
Κόστος: 8 €/άτομο
Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα

Εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»
Για παιδιά 11-13 ετών
Πότε: Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 17:00-18:30
Κόστος συμμετοχής (για τις 2 συναντήσεις): 20€
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Παλαιών Φούρνων

Εικαστικό εργαστήριο «Στον Πύργο του Εργοστασίου»
Για παιδιά 3-8 ετών
Πότε: Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00
Συμμετοχή: 6€
Σημείο συνάντησης: Πωλητήριο ΒΜΦ

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00)

**Οι ενήλικες συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μηνών). Τα παιδιά, 4-17 ετών εναλλακτικά, μπορούν συμμετέχουν με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Ανακάλυψε ακόμα…

-Το escape game “Gas Mystery”, μια πρωτότυπη και ψυχαγωγική δράση για οικογένειες με παιδιά από 9 ετών που πραγματοποιείται στο κτίριο Νέο Υδαταέριο με φυσικό σκηνικό το παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Μικροί και μεγάλοι πρέπει να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους για να λύσουν μια σειρά από γρίφους που θα τους βοηθήσουν να εμποδίσουν μία επικείμενη οικολογική καταστροφή. Έχουν στη διάθεσή τους 60’ για να αποκρυπτογραφήσουν μερικά απροσδόκητα στοιχεία… Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο προτού να είναι αργά;

-Το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που κάνει τη γνωριμία με το μουσείο… παιχνιδάκι! Κάθε μέρα, οι οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών μπορούν να δανειστούν το σακίδιο από το Πωλητήριο του μουσείου και να περιηγηθούν στους βιομηχανικούς χώρους στους δικούς τους χρόνους και ρυθμούς, μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ, ανακαλύπτοντας το μουσείο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Tηλ: 213-0109325
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325, athens-technopolis.gr

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας στις σελίδες μας στα social media:
Facebook: @technopoliscityofathens
Instagram: @technopolis_athens
YouTube channel: Technopolis City of Athens

Leave a Reply