Η ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ

Για δεύτερη χρονιά και για λίγες μόνο παραστάσεις, μια παραμυθού ζωντανεύει στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις μυθολογικές εικόνες μπροστά στα μάτια μας και ξανα-αφηγείται τις Ιστορίες όπως το έκαναν κάποτε… πολύ… πολύ… πολύ παλιά… οι αρχαίοι Έλληνες Ραψωδοί.

Η αφήγηση των αρχαίων μύθων…

Ποιητικοί και απρόσμενοι, περιπετειώδεις και γεμάτοι μυστήρια, φτιαγμένοι για να ψυχαγωγούν αλλά και για να διδάξουν, γεμάτοι από πλάσματα του ονείρου άλλοτε τρομακτικά κι άλλοτε  θεσπέσια… και κάπου πολύ βαθιά καμιά φορά να μπλέκονται και με την αληθινή ιστορία των ανθρώπων…

Αυτό είναι η Ελληνική Μυθολογία: ένας κόσμος απέραντος όπου η μία ιστορία μπλέκεται με την άλλη, όπου Ήρωες, Άνθρωποι  και Θεοί βρίσκονται άλλοτε μαζί και άλλοτε αντίπαλοι, όπου η εξυπνάδα συναντά τη μαγεία και η ομορφιά συναντά την Ποίηση.

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ
Από 8 Νοεμβρίου, 12.30 με 13.30

InfoΜε ιστορίες που αλλάζουν κάθε φορά, με λιτή σκηνική παρουσία, όπως ταιριάζει στην αφήγηση των μύθων με όχημα την φωνή, το τραγούδι, την αυτοσχεδιαστική κίνηση και με πρωτότυπα μουσικά όργανα η Σάσα αφηγείται για μικρά και μεγάλα παιδιά… από 5 έως 105 χρονών!

Σχεδιασμός  προγράμματος -πρωτότυπη ιδέα, διασκευή κειμένων, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα παιδάκια πρέπει να είναι το λιγότερο 5 ετών και να συνοδεύονται οπωσδήποτε από κάποιον ενήλικο! Τα παραμύθια είναι απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, γι΄αυτό όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα  από παιδάκι!

HERC

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ

8 Νοεμβρίου: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ I
Φίδια στην κούνια! Ένα οξύθυμο παιδί.
Ο Ηρακλής επιλέγει το δρόμο του.
1ος Άθλος: Ο Λέων της Νεμέας
2ος Άθλος: Λερναία Ύδρα

15 Νοεμβρίου: ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ II
3ος Άθλος: Η Ελαφίνα με τα Χρυσά Κέρατα
4ος Άθλος: Το Φοβερό Αγριογούρουνο!
5ος Άθλος: Οι Στάβλοι του Αυγεία

22 Νοεμβρίου: ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ III
6ος Άθλος: Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες
7ος Άθλος: Ένας Ταύρος από το νησί της Κρήτης
8ος Άθλος: Τα ανθρωποφάγα Άλογα!

29 Νοεμβρίου: ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ IV
9ος Άθλος: Η Χρυσή Ζώνη μιας Αμαζόνας
10ος Άθλος: Τα κοκκινόριχα Βόδια και το Τέρας με τα Τρία Κεφάλια!
11ος Άθλος: Χρυσόμηλα!!!

6 Δεκεμβρίου: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ – Ο ΗΡΩΑΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ
12ος Άθλος: Το Σκοτεινό Σκυλί του Άδη
Κι άλλα Κατορθώματα!!!
Διηάνειρα
Ένα Σωτήριο Σύννεφο

Clipboard0110

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 206, ΤΑΥΡΟΣ, ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00, www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),

Ticket Services, Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ: €8/ ΟΜΑΔΙΚΟ (άνω των 10 ατόμων): €6

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Διαφορετικά προγράμματα αφήγησης από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο των μαθητών.

7

Και λίγα λόγια για τη Σάσα Βούλγαρη, από την ίδια…
Είμαι η Σάσα η παραμυθού…
γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καρδίτσα ακούγοντας, λέγοντας, παίζοντας και…τρώγοντας ιστορίες μέχρι που άρχισα να αφηγούμαι παραμύθια ασταμάτητα από το 1993 – πάνω από 20 χρόνια, όταν ακόμα δεν υπήρχαν στην Ελλάδα επαγγελματίες παραμυθάδες!
Αγαπώ πολύ τα παιδιά γι΄ αυτό σπούδασα ψυχολογία και παιδαγωγικά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι συνέχεια με παιδιά παίζοντας, δημιουργώντας, μαθαίνοντας…
Αγαπώ πολύ και τα μουσεία, γι΄ αυτό έφτιαξα πολλά προγράμματα με ιστορίες για πολλά μουσεία, όπως το Λαϊκής Τέχνης, το Κυκλαδικής Τέχνης, το Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης, το Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – κέντρο Γαία, κ.α.
Ήμουν η πρώτη παραμυθού της ελληνικής τηλεόρασης και αφηγήθηκα 13 ελληνικά λαϊκά παραμύθια στην ΕΤ 1, το 1998. Τα παραμύθια αυτά μεταδόθηκαν πολλές φορές και πολλά παιδάκια εντωμεταξύ μεγάλωσαν αλλά έρχονται και με ακούνε ακόμα.
Ήμουν η πρώτη παραμυθού της Ελλάδας που προτάθηκε για το μεγαλύτερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο το Astrid Lindgen Memorial Award (2014, 2015).
Τις ιστορίες μου τις λέω σε σχολεία και σε βιβλιοθήκες σε όλες τις ηλικίες από τα προνήπια έως και τα Λύκεια ακόμα και σε Πανεπιστήμια!
Δεν μαθαίνω ποτέ τα παραμύθια «απ΄ έξω»!!!
Κάθε φορά λέω τις ιστορίες με δικά μου λόγια, και γι΄ αυτό ποτέ δεν ξέρω τι ακριβώς θα συμβεί σε κάθε μου αφήγηση: είναι σα να ξαναφτιάχνω τα παραμύθια μαζί με όσους με ακούνε. Έτσι έκαναν πάντα οι παλιοί παραδοσιακοί παραμυθάδες που θέλω να τους μοιάζω. Άλλωστε… έτσι έχει πιο πολύ πλάκα!!! Τα παραμύθια είναι κάθε φορά διαφορετικά και γεμάτα εκπλήξεις, ιδέες, λέξεις και εικόνες.
Όταν λέω τις ιστορίες μου, μου αρέσει συχνά να τραγουδάω, να αλλάζω με τρόπο παράξενο τη φωνή μου για να ταιριάζει στον κάθε ήρωα, να παίζω μουσικά όργανα απ΄ όλον τον κόσμο, να κουνάω χέρια, πόδια και όλο μου το σώμα σα να χορεύω!
Α! Μου αρέσει επίσης να ζωγραφίζω τα παραμύθια μου για να τα θυμάμαι καλύτερα!
Περισσότερο απ΄ όλα όμως μου αρέσει η καλή σας παρέα όταν έρχεστε κοντά μου για να σας! πω τα παραμύθια μου!!!

Leave a Reply