ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Σούπα από πέτρες; Ποια θαυμαστή δύναμη μπορεί να κρύβει μια… πετρόσουπα; 

                                                              Πόσο νόστιμη μπορεί αυτή τελικά να αποδειχθεί;

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015  γονείς και παιδιά θα συναντηθούν στο χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, για να μαγειρέψουν μια παραμυθένια σούπα από πέτρες! Ναι, καλά διαβάσατε. Από πέτρες. Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η Πετρόσουπα»,  οι οικογένειες θα βρεθούν κοντά, θα συνεργαστούν, θα μαγειρέψουν και θα γευτούν μια σπάνια σούπα, για βασιλιάδες, μέσα στο δάσος!

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11:00 το πρωί. Η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μαζί της το αγαπημένο της λαχανικό (της εποχής!), πλυμένο και καθαρισμένο, έτοιμο για να μπει στο τσουκάλι και να συνοδεύσει τις τραγανές… πέτρες. Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν το Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. Εκεί μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν το νέο εκπαιδευτικό λαχανόκηπο και θα ανακαλύψουν ποια λαχανικά φυτρώνουν αυτή την εποχή. Θα μάθουν για τον τρόπο φροντίδας τους και θα βοηθήσουν στη συγκομιδή τους!

Filodasiki-Ymitos (1)

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη.

ΠΟΤΕΣάββατο 31 Ιανουαρίου, ώρα 11.00 – 13.00 (Να είστε εκεί 10’λεπτά νωρίτερα).
ΠΟΥΣτον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕΔηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 2107220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply