Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΙΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΕΣ

Το γνωστό μουσικό παραμύθι του S. Prokofief  «Ο Πέτρος και ο Λύκος» παρουσιάζει σε μια πρωτότυπη και απολαυστική παράσταση για όλη την οικογένεια,  το Κουκλοθέατρο Αλεξίας  Αλεξίου στις «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ», από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 13:30 μ.μ. Πάνω στο πεντάγραμμο εμφανίζονται νότες και κούκλες και το δημοφιλές μουσικό παραμύθι ξεκινά! Ο μικρός θεατής ακούει και μαθαίνει να ξεχωρίζει τα μουσικά όργανα και τις μελωδίες τους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το παραμύθι. Στο τελευταίο μέρος της παράστασης τα παιδιά συμπράττουν ενεργά δημιουργώντας ένα πανηγυρικό φινάλε.
To υπέροχο μουσικό παραμύθι σε μια ευρηματική εκδοχή παράστασης κουκλοθέατρου για παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και Δ’ δημοτικού. Η ιστορία εξελίσσεται πάνω σ΄ ένα πεντάγραμμο και δυο αναλόγια, τα οποία στήνουν με έντεχνο τρόπο οι κουκλοπαίχτριες-αφηγήτριες. Κάθε νότα που γράφεται πάνω στο «πεντάγραμμο», μεταμορφώνεται σε ήρωα-κούκλα της παράστασης και ζωντανεύει με το δικό της μουσικό θέμα. Έτσι, το φλάουτο ζωντανεύει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο κάνει την γάτα, ενώ τα έγχορδα ηχούν για τον σπουδαίο και γενναίο Πέτρο! Η παράσταση ψυχαγωγεί και διασκεδάζει τα παιδιά, αλλά και συμβάλλει στη γνωριμία τους με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας και την κλασική μουσική. Η ακρόαση-θέαση του μουσικού έργου «Ο Πέτρος και ο Λύκος» ολοκληρώνεται με τη δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία μοιράζονται σε ορχήστρα και αφηγητές-κουκλοπαίχτες και ολοκληρώνουν το έργο, κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του! Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις «Φιγούρες & Κούκλες» το 2000 σε συνεργασία της Αλεξίας Αλεξίου με την Aglika Ivantzeva και έμεινε στις καρδιές μικρών και μεγάλων! Έτσι, με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων της σκηνής μας, όλα ξαναφτιάχτηκαν από την αρχή, με σημερινή εικαστική ματιά και «Ο Πέτρος και ο Λύκος» θα συνεχίσουν και φέτος να γοητεύουν το κοινό.

ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ
Τριπόδων 30 Πλάκα, μετρό Ακρόπολη
Πότε: Κυριακή 13.30 μ.μ (Για παιδιά από 3 ετών).

Στις γιορτές και έκτακτες παραστάσεις Πέμπτη 26/12 , Πέμπτη 2/1 και Δευτέρα 6/1 στις 12:00!

Τηλ. κρατήσεων: 2103227507
Διάρκεια: 50΄
Εισιτήριο:  7 ευρώ, οικογενειακό ( 4 ατόμων) : 24 ευρώ

ΚουκλοΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

…ένα διαφορετικό κουκλοθέατρο !

 Οι παραστάσεις κουκλοθέατρου της Αλεξίας Αλεξίου έχουν κερδίσει τις καλύτερες κριτικές εκπαιδευτικών και κοινού. Το κυριότερο, έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στις παιδικές ψυχές.  Με βαθιά γνώση και μακρόχρονη σπουδή στο γιατί κάνουμε κουκλοθέατρο και πώς, με 20ετή εμπειρία στο χώρο κουκλοθέατρου για παιδιά, με διαρκή αναζήτηση για την εξέλιξη του είδους, με γνώμονα την ποιότητα και το άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα, δημιουργεί πρωτότυπες παραστάσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα και υψηλής αισθητικής.  Κυριολεκτικά οι κούκλες παίρνουν ζωή στα χέρια της, ακόμη και τα απλά αντικείμενα, μαγεύοντας και τον πιο απαιτητικό θεατή. Πλαισιωμένη πάντα από τους καλύτερους επαγγελματίες – συνεργάτες, δημιουργεί το κουκλοθέατρο του σήμερα.

Leave a Reply