ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Μετά την μεγάλη διετή επιτυχία στο κινηματοθέατρο Odeon, στο Θέατρο Άλφα και σε πολυάριθμες πόλεις της Ελλάδας, ο Θίασος Λώτινος Ήλιος και η παράσταση “Πετώντας για την Ειρήνη” επιστρέφουν κοντά μας για 8 παραστάσεις στο Θέατρο Coronet, από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 3.30 και κάθε Κυριακή!

Πρόκειται για μία παράσταση με έντονα και αξιοσημείωτα μηνύματα για την ειρήνη, την ομόνοια, την αλληλεγγύη τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα μηνύματα για τις ομαλές σχέσεις και τον σεβασμό στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών εντός της σχολικής κοινότητας. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς διαπραγματεύεται και το Bullying, που αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα στις κοινωνίες των παιδιών. Σκοπός όμως των συντελεστών είναι να δείξουν την άλλη πλευρά.

Έτσι, στέλνουν μηνύματα για τη μη-βία, για την εναντίωση και την ειρήνη όχι μόνο ως γενικό αγαθό αλλά κυρίως για την ειρήνη που ξεκινά από το παιδικό παιχνίδι, από το σχολείο, από τις πρώτες προσπάθειες ενός ανθρώπου να ενταχθεί ομαλά μέσα σε μία κοινωνία, τη σχολική. Μηνύματα για την ειρήνη που ξεκινά ως προσωπικός στόχος για να γίνει πανανθρώπινο αγαθό.  Μηνύματα, όχι δοσμένα όμως με έναν στείρο διδακτισμό που συχνά προκαλεί τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά, μέσα από ζωντανούς διαλόγους και τραγούδια με την απαραίτητη βοήθεια των Νέων Μέσων, καθώς η παράσταση περιέχει στοιχεία όπως βιντεοπροβολές, ψηφιακά σκηνικά και animation που εντυπωσιάζουν τους μικρούς μας φίλους, προσφέροντάς τους γέλιο, διασκέδαση αλλά ταυτόχρονα και σκέψη!

Περίληψη

Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση μας: «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια. Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία. Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της: Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο. Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί. Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί το Σπίθα και να μιλήσει. Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει. Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας.Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας. Τα παιδιά αποφασισμένα τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο: Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πίσω στη γη.

Συντελεστές

Κείμενα: Άννα Παπαμάρκου-Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου
Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις
Μάσκες: Άννα Παπαμάρκου
Φωτογραφίες: Studio Κορέσσης
Σχεδιασμός Αφίσας: Αντώνης Λέκκος
Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη,  Μαρία Γιουρμετάκη, Άννα Παπαμάρκου, Κυριάκος Ψυχαλής

Τοποθεσία: Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 3.30
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 3.30 (Καθημερινές για σχολεία)
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 211 411 111 0, www.lotinosilios.gr
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο για Άνεργους, Πολύτεκνους, Ομαδικά Εισιτήρια). Ειδική τιμή για οικογένειες: Από το 3ο άτομο και έπειτα, 6 ευρώ 

Leave a Reply