ΠΑΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ;

θερινά σινέμαΚάνοντας  έναν θερινό περίπατο στην πόλη, αναζητήσαμε τα καλύτερα θερινά σινεμά που δίνουν στην Αθήνα αυτό το ξεχωριστό σινεφίλ χρώμα. Η open air κινηματογραφική εμπειρία ίσως και να βρίσκεται στον γενετικό μας κώδικα, εντυπωμένη από τον καιρό που στους αθηναϊκούς χωματόδρομους σχηματίζονταν ουρές για τη βραδινή προβολή.

Το μικρόβιο, λοιπόν, του θερινού σινεμά μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, ως κομμάτι του πολιτισμού της χώρας μας και ως μια από τις αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού για τον Έλληνα. Οι θερινές αίθουσες διαπερνώνται από μια δυνατή νοσταλγική αύρα και συνδέουν τη σύγχρονη όψη της μητρόπολης με το ημιαστικό παρελθόν της.

Οχτώ από τα καλύτερα θερινά σινεμά για να πάτε αυτό το καλοκαίρι είτε μόνοι είτε με τα παιδιά σας είναι τα ακόλουθα:

θερινά σινέμα

Το Θησείον, που με το ατού της μοναδικής θέας του στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, χαρίζει στον κινηματογράφο παγκόσμια αναγνώριση, αφού το CNN το χαρακτήρισε ως το πιο απολαυστικό ”σινεμά του κόσμου”. Ταυτόχρονα χαρίζει και κορυφαία ποιότητα προβολής και παραδοσιακές  gourmet  προτάσεις στο κυλικείο του. (Απ. Παύλου 7, Θησείο, 8€) 

θερινά σινέμα

Από γκραβούρα άλλης εποχής μοιάζει να έχει ξεπεταχτεί και η σικάτη Αθηναία στο Κολωνάκι. Η μυρωδιά της παραδοσιακής τυρόπιτας και το φρεσκοψημένο τοστ με γραβιέρα ενισχύουν το tradional προφίλ του αγαπημένου θερινού σινεμά του κέντρου. (Χάρητος 50, Κολωνάκι, 8€, Κάθε Πέμπτη 6€)

θερινά σινέμα

Στην καρδιά των Εξαρχείων ένα σινεμά με μποέμ αέρα είναι το Βοξ που αποτελεί, μια ρετρό όαση του κέντρου, με το πρόγραμμα του να περιλαμβάνει κυρίως σινεφίλ επιλογές και επανακυκλοφορίες. Λειτουργεί από το 1917. (Πλατεία Εξαρχείων, 8€)

θερινά σινέμα

Το cine Φλοίσβος, με την πρώτη υπαίθρια 3D προβολή στην Ελλάδα και το κολασμένο κυλικείο του, μπορεί να μην έχει σουβλάκια αλλά δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους, προσφέροντας κοτομπουκιές, μπιφτεκάκια, πίτσα dominos αλλά και χοτ ντογκ. (Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, 7,5€)

θερινά σινέμα

Ένας από τους πιο όμορφους κινηματογράφους της πόλης είναι το Cine Ψυχικό Classique, ένα μόνιμα ανθισμένο υπαίθριο κόσμημα στα βόρεια προάστια, που προσφέρει παντός είδους αλκοολούχες προτάσεις, αλλά και Κερκυραϊκή τζιτζιμπίρα. (Λεωφ. Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Νέο Ψυχικό 10€)

θερινά σινέμα

Στα highlights των βορείων προαστίων συμπεριλαμβάνουμε και το cine Φιλοθέη, ένα από τα πιο πράσινα και κλασάτα θερινά σινεμά της Αθήνας. (Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη, 8,00 € )

θερινά σινέμα

Επιστρέφουμε στο κέντρο, όπου βρίσκεται επίσης ένα κόσμημα. Ένας κινηματογράφος που ξεχωρίζει για την αίγλη του, όπως το λέει και το όνομά του, Αίγλη. Ο θερινός που φιλοξενείται εδώ και ένα αιώνα στο πάρκο του Ζαππείου αποπνέει αέρα αθηναϊκής μπελ έποκ, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σημειώνουμε ότι η Αίγλη πρωτολειτούργησε το 1903 προβάλλοντας τη γαλλική ταινία «Δέκα Γυναίκες Κυνηγούν έναν άντρα». (Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας 8€)

θερινά σινέμα

Και μια τελευταία πρόταση, που βρίσκεται ανάμεσα στα δέντρα της εναλλακτικής κολωνακιώτικης πλατείας και του Λυκαβηττού! Το σινεμά Δεξαμενή κερδίζει πόντους για την τοποθεσία του και φυσικά για τις καλές ταινίες που επιλέγει. Στα must του συμπεριλαμβάνεται ακόμα η ζεστή πίτσα από το κυλικείο και φυσικά η ανάλυση της ταινίας με ουζάκι στο καφενείο της πλατείας αμέσως μετά την προβολή. (Πλ. Δεξαμένης, Κολωνάκι 7.50€)

Leave a Reply