Ο ΟΝΕΙΡΟΦΑΓΟΣ

Η θεατρική ομάδα Ντουθ, με αφορμή το κλασικό παραμύθι του Μίκαελ Έντε “Ο μικρούλης ονειροφάγος”, δημιουργεί μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 3 ετών και άνω που πραγματεύεται ένα από τα πιο παράξενα και ιδιαίτερα ζητήματα, τα όνειρα. Μέσα από μια ιστορία που συνδυάζει την περιπέτεια και το φανταστικό με το χιούμορ και το μυστήριο, επιχειρεί όχι μόνο να ταξιδέψει τα παιδιά σε ονειρικούς κόσμους αλλά και να αναρωτηθεί μαζί τους: “Τι είναι τελικά όλα αυτά που ξυπνάνε την ώρα που κοιμόμαστε;οι φόβοι και οι εφιάλτες είναι άλλο ένα κομμάτι του εαυτού μας που ζωντανεύει όταν κλείνουμε τα μάτια;”

on1

Λίγα λόγια για την ιστορία: Για τους κατοίκους της Υπνοχώρας ένα είναι το σημαντικό: ο ύπνος! Όμως σημασία δεν έχει πόσο βαθιά μπορεί να κοιμηθεί κανείς αλλά πόσο καλά όνειρα βλέπει όταν κοιμάται! Όποιος βλέπει καλά όνειρα έχει ευγενική καρδιά και καθαρό μυαλό. Εκείνον που βλέπει τα καλύτερα τον κάνουν βασιλιά τους…
Τι θα συμβεί όμως όταν ξαφνικά μια νύχτα, η κόρη του βασιλιά αρχίζει να βλέπει εφιάλτες; Όλοι θα προσπαθήσουν να απαλλάξουν τη μικρή από αυτούς και να τη βοηθήσουν να ξαναδεί ευχάριστα όνειρα… Γιατροί που μιλούν λατινικά, σοφοί γυμναστές και φλύαρες νεράιδες κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την πριγκίπισσα!Τίποτα δε λειτουργεί… Μέχρι που εμφανίζεται ο μικρός ονειροφάγος.

on4

Ο Ονειροφάγος μιλάει στα παιδιά για αυτό τον αλλόκοτο, άλλοτε αστείο, άλλοτε τρομακτικό κόσμο των ονείρων και τα παροτρύνει να αφηγηθούν τα όνειρα τους και έτσι να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και την ίδια στιγμή να συνομιλήσουν με την τόσο μεγάλη τους φαντασία. Αξίζει να σημειώσουμε πως ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί η παράσταση για την εξερεύνηση των ονείρων είναι μεγάλα έργα σουρεαλιστών ζωγράφων, από τα οποία δανείζεται στοιχεία και φιγούρες που ζωντανεύουν επί σκηνής. Έτσι τα παιδιά αποκτούν μια πρώτη επαφή με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρεύματα τέχνης του 20ου αιώνα, που άλλωστε αντλούσε κατά κύριο λόγο τη θεματολογία του από τα όνειρα.

Print

κείμενο – σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν-Μυρτώ Μακρίδη
πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Τάσαινας
σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
επιμέλεια κίνησης – χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
παίζουν: Μυρτώ Μακρίδη, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη

Κάθε Κυριακή στις 12:00 στο Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, Αθήνα
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, μειωμένο (Α.Μ.Ε.Α, πολυτέκνων, ανέργων) 8 ευρώ, ειδικές τιμές για γκρουπ
Τηλέφωνο: 2107235842, www.skrowtheater.com

Καθημερινές για σχολεία με τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Παραστάσεις πραγματοποιούνται και στο χώρο σας με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ
Υπεύθυνες επικοινωνίας για σχολεία: Ελίνα Μαντζάκου/ Δήμητρα Κύργιου, 6949.762.085

on2

Leave a Reply