Η ΜΥΛΩΝΟΥ ΣΤΟ DANCEVACUUM

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού», από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, προσφέρει χαρά, κερδίζοντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, και την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών. Δίπλα στους ηθοποιούς, τα παιδιά διαμορφώνουν την παράσταση με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, για τη φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος. Στο τέλος στήνουν τη δική τους θεατρική δράση, αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια, παίζοντας παντομίμα, κουκλοθέατρο ή σκηνές από την παράσταση.

MYLONOU-1-MikrosNotos-LowRes

«Η Μυλωνού» παρουσιάζεται από 9 Μαρτίου έως και 13 Απριλίου, κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο dancevacuum, στο Χαλάνδρι (Διογένους 42, κοντά στο μετρό της Αγ. Παρασκευής). Τις καθημερινές ταξιδεύει με δυο βαλίτσες και τα μουσικά της όργανα μέσα στις σχολικές αίθουσες, κάνοντας το θέατρο κομμάτι της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.  

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Τάσος Ράτζος.
Συνεργάτης σκηνοθέτης, με ευθύνη για τη μουσική σύνθεση και διδασκαλία είναι ο Πέτρος Δαμουλής.
Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος» Μαρία Αθηναίου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης.
Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.
Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου.

dancevacuum 
Διογένους 42, Χαλάνδρι | Μετρό: Αγ. Παρασκευή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΚΥΡΙΑΚΕΣ 9, 16, 23, 30 Μαρτίου & ΚΥΡΙΑΚΕΣ 6 και 13 Απριλίου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50 λεπτά και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ | ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 6973 453881  

Leave a Reply