ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!

Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι!

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και ο σκηνοθέτης-μουσικός Πέτρος Δαμουλής μεταφέρουν στη σκηνή γνωστές ιστορίες του παραμυθά Αισώπου, στην πιο σύγχρονη και απρόσμενη εκδοχή τους, με μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ! Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική, με θεατρικό παιχνίδι και ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της δράσης.

Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», μέσα από παιχνίδι, κέφι, χορό και μουσική. Ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων, συμμετέχουν και επεξεργάζονται, μαζί με τους ηθοποιούς, τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη.  

Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! από την ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία και απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Τις καθημερινές, ταξιδεύει, μαζί με τα σκηνικά και τα μουσικά της όργανα, μέσα στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

• Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Κειμένων-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής

• Σύλληψη ιδέας – κείμενα: Τάσος Ράτζος

• Ηθοποιοί: Ρεβέκκα Γιαννάκη, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Χάρης Μπόσινας

• Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

• Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου

• Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

• Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. και Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION.

f90cfead-3e5c-4f38-922a-1d61e27e0b74

Αισώπου Κόμιξ! κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο BΑBELΠΥΡΗΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ

Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι (Σταθμός Ηλεκτρικού Αμαρουσίου)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ, έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6973 453881 

Δωρεάν πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απαραίτητη η κράτηση θέσης & η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.  

www.mikrosnotos.gr|  www.facebook.com/MikrosNotos | YouTube: http://youtu.be/RKFoT6dVRiA

Leave a Reply