ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μετά το περσινό πετυχημένο καλλιτεχνικό Camp τους, οι Μορφές Έκφρασης και το Ιωνικό Κέντρο συνεχίζουν την συνεργασία τους και ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών για το 2ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2015 έως  τις 3 Ιουλίου 2015.

Για 3 βδομάδες ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Πλάκας, το Ιωνικό Κέντρο, και η πολύ όμορφη αυλή του, θα φιλοξενήσει 20 παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι, την συντροφικότητα και τη δημιουργία, μέσα από τις τέχνες της μουσικής, της κίνησης, του θεάτρου και των εικαστικών. Όπως και πέρυσι τα παιδιά, κάθε Τετάρτη, θα κάνουν δημιουργικούς περιπάτους στη γύρω περιοχή, για να μάθουν και να ανακαλύψουν τη δύναμη της επικοινωνίας, της ομάδας, της παρατήρησης αλλά και της δημιουργίας, αφού κάθε περίπατος αποτελεί αφορμή να εκφραστούμε με σχέδιο και με χρώμα, μέσα στα στενά δρομάκια, κάτω από τις σκιές των δέντρων, αλλά και ψηλά κοντά στην Ακρόπολη όπου μπορoύμε να κοιτάμε μακριά…

Φέτος στο επίκεντρο των αναζητήσεων θα είναι η ποίηση. Παραμύθια και παιχνίδια, στίχοι και τραγούδια, άνθρωποι και χαρακτήρες, πόλεις και χωριά όλα φτιαγμένα από λέξεις… λέξεις που θα χορέψουμε, θα παίξουμε, θα ζωγραφίσουμε και φυσικά θα ξανάφτιάξουμε! Ποίηση παλιά που γίνεται καινούργια, γιατί σήμερα κάποιος κάτι θέλει να μας πει!  

Θεατρικό παιχνίδι, μουσικά όργανα, χορός, κίνηση και ζωγραφική θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να αγαπήσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της ποίησης στην σκέψη και στη ζωή. Να δοκιμάσουν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, αλλά και να μιλήσουν άρα και να αναγνωρίσουν τα πιστεύω τους, για έναν κόσμο πιο δικό τους!

Το Καλλιτεχνικό Camp ολοκληρώνεται σε 3 περιόδους και διαρκεί 3 εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα καλύπτει ένα συγκεκριμένο θέμα-ιδέα ενώ στο τέλος της κάθε εβδομάδας  πραγματοποιείται παρουσίαση-παράσταση με τα παιδιά πρωταγωνιστές!  

Που:Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, στην Πλάκα.

Ποιος: Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη. Δημιουργός προγράμματος Άννα Σεβαστή Τζίμα

Πότε: 15 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου

1η περίοδος: 15 – 19 Ιουνίου

2η περίοδος: 22 – 26 Ιουνίου

3η περίοδος: 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

Το καλλιτεχνικό camp θα λειτουργεί από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00, υπάρχει δυνατότητα φύλαξης μετά του πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος έως της 15:30.  

Κόστος: Κόστος συμμετοχής σε μία περίοδο: 100€ *

* Συμμετοχή σε δύο περιόδους 180

* Συμμετοχή και στις 3 περιόδους 250

* Πραγματοποιείται 20% έκπτωση στα αδέρφια (και στα δύο παιδιά)

 Κρατήσεις & Πληροφορίες στα τηλέφωνα:210 3464903 & 210 3464002

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι 11 Ιουνίου 5.00 μ.μ.  

  • Για την καλύτερη διεξαγωγή των προγραμμάτων υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.
  • Η συμμετοχή και στις τρεις περιόδους δεν είναι υποχρεωτική. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην περίοδο-εβδομάδα επιλογής σας.  

1234

Λίγα λόγια για τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Θωμά Κινδύνη: Ο καλλιτεχνικός Οργανισμός ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ιδρύθηκε το 1993 από τον ηθοποιό, μουσικοπαιδαγωγό και σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη.  Έχοντας ως κέντρο την τέχνη του Θεάτρου, της Μουσικής και της Κίνησης , οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ προσεγγίζουν τον άνθρωπο με στόχο την πνευματική του ανάπτυξη και την εσωτερική του καλλιέργεια. Η Τέχνη αποτελεί μέσω για την καλύτερη κατανόηση του εαυτού αλλά και του κόσμου, και μας οδηγεί στην ανάγκη να κατανοήσουμε και να αλλάξουμε. Από την στιγμή της δημιουργίας τους μέχρι σήμερα, διατηρούν μία αδιάκοπη παρουσία στο χώρο του Πολιτισμού, ανεβάζοντας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, οργανώνοντας δρώμενα αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά. www.morfesekfrasis.gr

Λίγα λόγια για το Ιωνικό Κέντρο: Το Ιωνικό Κέντρο Επιστημονικών και Πνευματικών Σπουδών είναι ένας κοινωφελής εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 1977 στη Χίο από τον Ισίδωρο Κιολέογλου.  Από το 1987 στεγάζεται σε ένα μεγάλο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Λυσίου 11, στην Πλάκα. Κάτω από τα τείχη της Ακρόπολης, στη γειτονιά των ‘Αέρηδων’ και της Ρωμαϊκής Αγοράς, λίγα λεπτά περιπάτου από το Μετρό Σύνταγμα, Ακρόπολη και Μοναστηράκι, διοργανώνει και φιλοξενεί εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα και δραστηριότητες, ενώ φιλοξενεί συνέδρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις απαιτήσεων σε συνεργασία με ελληνικούς και ξένους φορείς. www.ionic.gr/

Leave a Reply