Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Μικρός Πρίγκιπας βγήκε από τις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί και έγινε μια πολύ επιτυχημένη διαδραστική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς».

Αφού ταξίδεψε σε σχολεία και χώρους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ο Μικρός Πρίγκιπας έρχεται, για λίγες μόνο παραστάσεις, και στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (στη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών) και στις 17:00 το απόγευμα στο dancevacuum, στο Χαλάνδρι και την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, και πάλι στο dancevacuum.

Με το μοναδικό στον κόσμο τριαντάφυλλό του, ο Μικρός Πρίγκηπας θα πάρει τα παιδιά συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες με βασιλιάδες, γεωγράφους και αλεπούδες. Θα τους οδηγήσει σε έναν γοητευτικό και παραμυθένιο κόσμο, σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική, χρώματα, μεταμορφώσεις και μάσκες. Βιώνοντας την παράσταση, μέσα από διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με θεμελιώδεις αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα.

Η παράσταση απευθύνεται σε προνήπια, νήπια και παιδιά δημοτικού.

Συντελεστές της παράστασης

¨Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος

¨Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα

¨Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη

¨ Μάσκες: Θάλεια Καρεπίδη

¨ Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά

¨Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

¨Στίχοι: Ευαγγελία Παπαμιχαήλ

¨Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Ειρήνη Αμπουμόγλι

¨ Φωτογραφία: Γιώργος Σκανδαλάρης και Νίκος Τασούλας

¨ Video: Artcut και Παύλος Διδασκάλου

¨ Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου

¨Προβολή: Art Minds

¨Παραγωγή: Μικρός Βορράς

¨Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντωνία Βισβίκη, Ντία Ζούρα, Αλέξανδρος Νικολαΐδης 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά |ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 6973 453881

Είναι απαραίτητη η κράτηση, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες! Δωρεάν είσοδος για εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Φιλοδασικής (δίπλα στη Μονή Καισαριανής). Μέρος των εσόδων της παράστασης στηρίζουν τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα: 17:00 & Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, ώρα 12 το μεσημέρι στο dancevacuum centre of performing arts Διογένους 42, Χαλάνδρι | Μετρό: Αγία Παρασκευή

MikrosVorras-Mikros-Prigkipas (1)

Η φιλοξενία στην Αθήνα της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς» γίνεται από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος». Τις δύο ομάδες, τον «Μικρό Βορρά» που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και τον «Μικρό Νότο», που εστιάζει τη δράση του στην Αθήνα και στη Νότια Ελλάδα, συνδέει βαθιά συγγένεια και ένας δυνατός δεσμός με σημεία αναφοράς τη στενή συνεργασία τους, τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, την αγάπη για το θέατρο για παιδιά και την επιμονή σε καθαρές ποιότητες στο λόγο, στην εικόνα, στη θεατρική δράση, τις οποίες αναζητούν σε μύθους, ιστορίες και παραδοσιακά παραμύθια. 

Leave a Reply