ΜΕΡΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε έναν τόπο παιχνιδιού, καθώς φιλοξενεί μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και αγώνες, να μάθουν τεχνικές με μπάλα, να πάρουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια και  να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με θέμα -τι άλλο;- το ποδόσφαιρο. Τέλος, μέσα από τη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο», οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη των παιδιών. Το αφιέρωμα Μέρες Ποδοσφαίρου: ένα παιχνίδι για όλους πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συζήτηση: Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο

Αν ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, όπως σθεναρά υποστήριζε ο Νέλσον Μαντέλα, τότε το ποδόσφαιρο, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο. Στη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο», διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου για την ανάπτυξη του παιδιού, τη σπουδαιότητα της συμμετοχής, τον σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι αθλητές θα αναδείξουν, μέσα από την εμπειρία τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής από γονείς και παιδιά. Η συζήτηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της συζήτησης και τους ομιλητές.

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί με live streaming.Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα του ΚΠΙΣΝ εδώστη σελίδα στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.

Πέμπτη 24/09
17.00-20.00
ΦΑΡΟΣ
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Ομαδικό Παιχνίδι (Football Skills)

Με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών/προπονητριών και με διάθεση για παιχνίδι, τα παιδιά καλλιεργούν και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους με και χωρίς τη χρήση μπάλας. Ταυτόχρονα, μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι, μαθαίνουν πως στόχος είναι η ατομική και η συλλογική προσπάθεια και όχι το τελικό αποτέλεσμα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Παρασκευή 25/09
18.00-21.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας με Μπάλα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ: Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες βελτιώνουν την τεχνική τους, προσπαθώντας να κρατήσουν την μπάλα ποδοσφαίρου στον αέρα. Στόχος του παιχνιδιού είναι να πετύχουν το τέρμα, χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει το έδαφος.

CROSSBAR: Ένα παιχνίδι που καλλιεργεί την ευστοχία των σουτ, καθώς οι παίκτες καλούνται να πετύχουν το οριζόντιο δοκάρι. Τα σουτ γίνονται από διαφορετικά σημεία, ενώ κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών.

SNOOKER: Ένα παιχνίδι που αποτελεί παραλλαγή του αυθεντικού παιχνιδιού Snooker το οποίο ανήκει στην κατηγορία του μπιλιάρδου. Στόχος του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τέρματος στις έξι εστίες που τοποθετούνται στο γήπεδο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Σάββατο 26/09 & Κυριακή 27/09
12.00–15.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

FutbolNet

Το FutbolNet είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τις αξίες του αθλητισμού ως όχημα για την κοινωνική ενσωμάτωση, την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, καθώς και την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου διαβίωσης με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητα. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναπτύσσουν κοινωνικές και αθλητικές δεξιότητες, παίρνοντας μέρος σε βιωματικά παιχνίδια.

Σάββατο 26/09 & Κυριακή 27/09
17.00-18.00 & 18.00-19.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Street Soccer

Διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου, με μικρές ομάδες, για παιδιά από 5 έως 13 ετών, με στόχο τη συμμετοχή και τη διασκέδαση.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Σάββατο 26/09 & Κυριακή 27/09
09.00-12.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Λόγω των συνεχών αλλαγών και εξελίξεων όσον αφορά στα μέτρα για τη  δημόσια υγεία, ακριβείς λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία της εκδήλωσης.

Προβολές ταινιών

Καταραμένη Ομάδα (2009), Η Μεγάλη Απόδραση των 11 (1981) και Αναζητώντας τον Έρικ (2009), τρεις ταινίες με πρωταγωνιστές μύθους του ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους οποίους ο Pelé και ο Eric Cantona. Οι ταινίες που θα προβληθούν παρουσιάζουν τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου από εντελώς διαφορετικές σκοπιές. Βάλτε τα αθλητικά σας παπούτσια κι ελάτε στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για ένα αναπάντεχο φιλμικό τρίπτυχο που… βάζει γκολ!

Επιμέλεια προγράμματος προβολών: Ηλίας Φραγκούλης

Καταραμένη Ομάδα / The Damned United (2009)
Σκηνοθεσία: Tom Hooper
Παρασκευή 25/09, 20.30, Ξέφωτο

Η Μεγάλη Απόδραση των 11 / Escape to Victory (1981)
Σκηνοθεσία: John Huston
Σάββατο 26/09, 20.30, Ξέφωτο

Αναζητώντας τον Έρικ / Looking for Eric (2009)
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Κυριακή 27/09, 20.30, Ξέφωτο

Είσδος ελεύθερη

Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Leave a Reply