ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗ

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει τη νέα διαδραστική παράσταση «Ο Κουκουμπλής»!

Κάθε Κυριακή, στο Θέατρο 104, στο Γκάζι, τα παιδιά αναζητούν τη γλύκα στα παραμύθια «Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής», «Η Βασιλοπούλα και το άλας» και ζυμώνουν το δικό τους ψωμάκι, με τα πιο αγνά υλικά! Θα το γευτούν, αχνιστό και μοσχομυριστό, στο τέλος της παράστασης. Στο μεταξύ θα έχουν ταξιδέψει σε αξίες και κατορθώματα, σε παθήματα και συναισθήματα, με παντομίμα, με μάσκες, με το νταούλι, με το λαγούτο και το ούτι, με ζωντανή μουσική, με διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι.

Η γλώσσα, η κίνηση και ο ρυθμός της παράστασης, το χιούμορ και η αμεσότητα της κάθε ιστορίας, αναδεικνύουν αλήθειες που κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο. Η θεατρική δράση φέρνει μικρούς και μεγάλους μπροστά σε στιγμές χαράς αλλά και λύπης, τις οποίες όμως τα παραμύθια αγγίζουν με τρυφερότητα, για να λειτουργήσουν τελικά ως βάλσαμο. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, καθοδηγούν την εξέλιξη των παραμυθιών με τις σκέψεις και το συναίσθημά τους. Με λόγο αλλά και κίνηση, εκφράζονται γύρω από την αγάπη, την αλαζονεία, την εξουσία, την υπομονή, την απώλεια, τη γενναιότητα, το θυμό, το φόβο…

Η παράσταση «Ο Κουκουμπλής» απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. Τις καθημερινές, ταξιδεύει μέσα στα σχολεία, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία στα παιδιά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους.  

5b3a811c-830a-4511-a23b-d83318ed526c

«Το πιο γλυκό ψωμί» ˙ «Ο Κουκουμπλής» ˙ «Η Βασιλοπούλα και το άλας»

3 λαϊκά παραμύθια στην παράσταση «Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος 

Ψάχνουμε το πιο γλυκό ψωμί μέσα στα παραμύθια, και το ζυμώνουμε παρέα… κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Θέατρο 104 (Black Box), Ευμολπιδών 41, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)  

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής

Ηθοποιοί: Έλενα Γεροδήμου, Δαμιανός Νικολαϊδης, Άννη Ντουμούζη

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Επιμέλεια κίνησης: Λυδία Καπουρνιώτη

Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Έλενα Μαυρίδου

Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Κοκαλάρη

Επιστημονική σύμβουλος στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος – εξειδικευμένη στο Drama in Education.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 210 3455020 –  694 0290312

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά (τα πρώτα 15 λεπτά είναι το ζύμωμα)  

Έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων

Δωρεάν πρόσκληση για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο 6947 421432 & την επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας. Περισσότερα στο http://goo.gl/UzlUwb 

Leave a Reply