Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ, ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσειΤο Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 18:30 η ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας Πράσσειν Άλογα και Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει σας περιμένουν στο «Κουκλόσπιτο»!

Η παράσταση Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι του Μάνου Κοντολέων. Πρόκειται για μια ποιητική ιστορία με ηθοποιό και κούκλες που ξεκινάει έναν χειμώνα και μιλάει για τον κύκλο του νερού όλες τις εποχές συνδέοντας τον με τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου.

χιοναν

Η ιστορία: Ένα αγόρι θα φτιάξει ένα χιονάνθρωπο και θα τον αγαπήσει πολύ! Ο χιονάνθρωπος για να μην λιώσει θα δραπετεύσει! Όμως θα λιώσει στο ποτάμι… θα εξατμιστεί και στο τέλος θα γίνει βροχή. Τον επόμενο χειμώνα θα καταλήξει στο ίδιο σημείο στη γη, σαν χιόνι και θα νιώσει μεγάλη έκπληξη όταν καταλάβει ότι το ίδιο αγόρι τον ξανα-κατασκευάζει! Ο κύκλος του νερού του χιονάνθρωπου και ο κύκλος της ζωής του αγοριού θα ξανασμίξουν στα βαθιά γεράματα…

Στο τέλος της παράστασης γίνεται συζήτηση για τον κύκλο του νερού με τα παιδιά μέσα από τα σκηνικά της παράστασης. Δίνεται δωρεάν σε κάθε σχολείο μια επεξηγηματική αφίσα που παρουσιάζει τον κύκλο του νερού.

Βραβείο Εκπαιδευτικής Παράστασης: Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εκπαιδευτικής Παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Puppet Carnival στο Λοτζ της Πολωνίας. Ανάμεσα σε 34 χώρες, τον Σεπτέμβριο του 2016, η διάκριση αυτή έκανε περήφανη την ομάδα και επισφράγισε την προσπάθεια που κάνει, όλα αυτά τα χρόνια, να τιμάει την εμπιστοσύνη που της δείχνουν εκπαιδευτικοί και γονείς!

βραβειο εκπ παραστασης

Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Πότε: Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, 18:30

Διάρκεια: 1 ώρα

Ηλικία: Για παιδιά από 2 έως 8 ετών και τους γονείς τους!

Πού: Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα», Β. Βουλγαροκτόνου 60, Νεάπολη Αθήνα, 11473

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210 6428 769-693 26 28 305

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων!

Τιμή εισιτηρίου:  6 ευρώ 

χιονανθ

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»

H ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 και από τότε εργαζόμαστε με συνέπεια για την τέχνη του Θεάτρου Κούκλας, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα, με συνδυασμό δράσης ηθοποιού και κούκλας, για παιδιά και ενήλικες. Συνδυάζουμε τη σκηνική δράση κούκλας και ηθοποιού, θέατρο και χορό. Οι κούκλες μας είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Τα «Πράσσειν Άλογα» καλούν τους θεατές να Πράξουν Α-Λογα, δηλαδή με το Συναίσθημα και το Ασυνείδητο και να ταξιδέψουν στον φαντασιακό και μαγικό κόσμο των παραστάσεων του Θεάτρου Κούκλας ώστε να επαναφορτιστούν ψυχικά. Έχουμε κάνει 15 θεατρικές παραγωγές. Από το 2000 έως το 2009 επιχορηγούμασταν από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. ως αναγνώριση του εξαιρετικού πολιτιστικού μας έργου. Για τις παραγωγές μας έχουμε υποστηριχθεί από τα Ινστιτούτα Πολιτισμών της Γαλλίας, της Δανίας, της Ισπανίας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δήμο Αθηναίων, την Υπερνομαρχία Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς όπως και από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Έχουμε συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές. Οργανώνουμε σεμινάρια κούκλας για παιδιά και ενήλικες κατ’ έτος. Η Εμμανουέλα Καποκάκη, βασικό μέλος της ομάδας, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας της Charleville της Γαλλίας (υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης). Παραστάσεις της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα (σε θέατρα: Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πορεία, Εμπορικόν, Προσκήνιο, Φούρνος, Πολύτεχνο, Από Μηχανής, Studio Μαυρομιχάλη, Μύλος Θεσσαλονίκης, σε Σχολεία, Δήμους και κατά τόπους Πολιτιστικές Εκδηλώσεις) και στο εξωτερικό με επίσημες ελληνικές συμμετοχές, σε διεθνή φεστιβάλ (Γαλλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γερμανία, Ρουμανία, Αλβανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ινδονησία, Ταϋλάνδη, Βουλγαρία).  www.prasinaloga.gr  

Leave a Reply