Η ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΜΑΜΑΔΕΣ

Aπό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, και κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο ζεστό και φιλόξενο θέατρο ΒΙΚΤΩΡΙΑ, η θεατρική εταιρεία Λόγω Tέχνης και η ομάδα Vivido μάς περιμένουν στην παράσταση«Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες» σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα, βασισμένη στα έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ Ο κύκλος με την Κιμωλία και του Αλφόνσο Σάστρε Η Χαμένη κούκλα. Μία πολύχρωμη παράσταση, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, γεμάτη από ανατροπές, εικόνες, ήχους, φαντασία, αγαπημένους ήρωες, κούκλες, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό για παιδιά και για μεγάλους που… παραμένουν παιδιά!

Η ιστορία: Ένα πλούσιο και κακομαθημένο κορίτσι, η Ροζίτα, πετάει την παλιά κούκλα της στο δρόμο. Εκεί τη βρίσκει και την περιθάλπει μια νεαρή υπηρέτρια, η Πέπα , η οποία με τη βοήθεια του Τσαγκάρη (Φραντσέσκο) την επισκευάζουν και την ξανακάνουν σαν καινούργια. Όταν η μαμά της Ροζίτας τη μαλώνει που πετάει τα παιχνίδια της, αυτή ξαναβγαίνει στο δρόμο να τη βρει. Την βρίσκει πλέον στην κατοχή της Πέπας, η οποία όμως αρνείται να την επιστρέψει, και η ιστορία παίρνει απρόσμενη πλοκή. Στο ρόλο του αφηγητή υπάρχει  μια παράξενη Μπαλονού που ξέρει να διασκεδάζει τα παιδιά! Στο ρόλο του υποστηρικτή της Ροζίτας εμφανίζεται ο Πορτιέρης του σπιτιού της, με χαρακτηριστικά από γνώριμες φιγούρες παιδικών ηρώων, ενώ τη λύση δίνει ένας Παλιατζής που παίρνει το ρόλο του σοφού Σολομώντα. Το τέλος είναι απρόσμενο και χαρούμενο!

Ο Ακίνδυνος Γκίκας έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, αλλά και με μακροχρόνια εμπειρία στο θέατρο για παιδιά, καθώς και τα μέλη του θιάσου, μουσικοί και ηθοποιοί, έχοντας εργαστεί πάνω στο παιδικό θέατρο και έχοντας συναντήσει την ευεργετική επίδραση του στους μικρούς μαθητές, δημιούργησαν αυτή την παράσταση με βασικό στόχο να προσφέρουν την πολιτιστική ποιότητα που έχουν ανάγκη τα παιδιά στα πλαίσια της ανάπτυξης της προσωπικότητας τους.  Το έργο είναι γεμάτο από πολύτιμα κοινωνικά και ηθικά νοήματα που σκοπεύουν στην ψυχοπνευματική καλλιέργεια των μικρών μας φίλων.

koukla1

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Κίνηση – Χορογραφία: Ζωή Κολλάτου
Πρωτότυπη Μουσική / Διδασκαλία: Χρήστος Δρούζας
Κοστούμια: Μαρία Λίναρη
Σκηνικές κατασκευές: Μαρία Λίναρη, Σμαράγδα Καφετζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Μάνδαλη
Φωτογραφίες: Φώτης Φωτόπουλος
Παραγωγή: Εταιρία Λόγω Τέχνης
Οργάνωση Παραγωγής: Λουκία Μάνδαλη

Διανομή κατά σειρά εμφάνισης:

Νικολέτα Δάφνου
Νεφέλη Τουλιάτου
Νικολάια Τριανταφύλλου
Δάφνη Καφετζή
Δημήτρης Σκούρτης
Θέμης Αμοιρίδης
Νίκος Κρίκας

Ώρα Έναρξης: Σάββατα : 15:00 & Κυριακές: 11:00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Γενική Είσοδος: 8 ευρώ, 5ευρώ (για ανέργους, πολύτεκνους, ομάδες). Ειδικές τιμές για σχολεία.
Επικοινωνία για παραστάσεις με σχολεία: 6942851715, 6998202826

Θέατρο Βικτώρια, οδός Μαγνησίας 5 και Γ’ Σεπτεμβρίου
Τηλ. Κρατήσεων: 210 8233125  6972964339

2 Σχόλια

  1. Μ. 18 Μαρτίου, 2014
  2. Έλενα Μ ποχωροπούλου 23 Φεβρουαρίου, 2014

Leave a Reply