ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Η τρίτη καλοκαιρινή συνάντηση του Κινητήρα με γονείς και παιδιά, μετά την Αίγινα και τη Σύρο, φέτος θα γίνει στο βουνό των Κενταύρων, στο πράσινο Πήλιο, και συγκεκριμένα στο χωριό  Άγιος Γεώργιος Νηλείας, που δεσπόζει πάνω από τον Παγασητικό Κόλπο στα 650 μ. υψόμετρο. Η θέα των βουνών, η πλούσια βλάστηση, οι ήχοι του αέρα και των πουλιών θα εξασφαλίσουν στους συμμετέχοντες μια μοναδική διαμονή με άνεση και ξεγνοιασιά. Τρεις επιπλωμένες και πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες, φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη θα τους φιλοξενήσουν και θα τους κάνουν να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.

pelion4
Γονείς και παιδιά θα ζήσουν 4 ξεχωριστές ημέρες στο Πήλιο, έξω στη φύση, στο βουνό και τη θάλασσα και θα μπουν σε μια κοινή περιπέτεια τέχνης με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και τα παιδιά τους με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Θα τους οδηγούν η Αντιγόνη και η Βίκυ και θα δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα κοινό αποτέλεσμα στο τέλος του σεμιναρίου, με ισότιμο ρόλο στη διαδικασία έμπνευσης και υλοποίησης.  Μέσα από κοινές ασκήσεις, ενήλικες και παιδιά θα φτιάξουν ένα κοινό τόπο επικοινωνίας. Ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική κι ο αυτοσχεδιασμός θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα ανακαλύψουν καινούργιες μορφές συνύπαρξης εξασκώντας τη σωματική επαφή και τη φαντασία τους.
Αυτό το σεμινάριο-δώρο θα φρεσκάρει την καθημερινότητα των συμμετεχόντων και θα τονώσει τις ενδοικογενειακές σχέσεις με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Οι δράσεις θα λάβουν χώρα έξω στη φύση, στο όμορφο επίπεδο πλάτωμα του μοναστηριού του Προφήτη Ηλία, σκιασμένο από μεγάλα πλατάνια και περιτριγυρισμένο από μηλιές και  καστανιές και στο Ανοιχτό Θέατρο Αλώνι, ένα παλιό αλώνι που τροποποιήθηκε πριν 15 χρόνια σε ένα υπαίθριο θέατρο με υπέροχη θέα. Επίσης θα υπάρχουν βόλτες-εκπλήξεις στις κοντινές παραλίες.

pelion

Το θέμα φέτος εμπνέεται από την έννοια της διαδρομής στο χώρο και τον χρόνο. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μικρές και μεγάλες διαδρομές στη φύση και με τη φαντασία τους θα ταξιδέψουν σε διαδρομές στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Για παιδιά δημοτικού (6-12) και γονείς που εκπαιδεύονται διαρκώς.

Ενδεικτικό πρόγραμμα, όπως το παρουσιάζουν η Αντιγόνη και η Βίκυ:

8.00-9.00 Θα ξυπνάμε και θα τρώμε πρωινό
9.30-11.30 Θα παίζουμε και θ’αυτοσχεδιάζουμε όλοι μαζί
11.30-17.30 Ελεύθερος Χρόνος  (εναλλακτικά εκδρομές ανεξάρτητες ή ομαδικές)
17.30-20.00 Θα ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί , Παιδιά και Γονείς και θα παίζουμε, θα χορεύουμε και θα αυτοσχεδιάζουμε
20.00-20.30 Θα κάνουμε τον κύκλο μας και θα κουβεντιάζουμε τη μέρα μας ,θα καταγράφουμε τις ιδέες μας και θα διοργανώνουμε την παράστασή μας
20.30-21.30 Θα τσιμπάμε κάτι ελαφρύ και θα μοιραζόμαστε τραγούδια κι όνειρα
22.30 Θα ροχαλίζουμε αγκαλιά

Την Πέμπτη  το πρόγραμμα  ξεκινά με άφιξη-τακτοποίηση ενώ στις 17.30 θα κάνουμε έναρξη …εργασιών!!!
Την Κυριακή θα κάνουμε την τελική μας πρόβα 9.30-11.00, μετά θα υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς που θέλουν να δουν την παράσταση μας και στις 11.30 θα παρουσιάσουμε την παράσταση και μετά θα αναχωρήσουμε γεμάτοι κι έτοιμοι για νέες καλοκαιρινές περιπλανήσεις.

pelion3

Βίκυ και Αντιγόνη
Η Βίκυ και η Αντιγόνη, η Αντιγόνη και η Βίκυ γνωρίστηκαν στα τέλη του περασμένου αιώνα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών. Η μια δίδασκε κι η άλλη μάθαινε και αυτοί είναι οι ρόλοι που εναλλάσσουν μεταξύ τους χρόνια τώρα. Συνεργάστηκαν στην Ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα φτιάχνοντας πολλές παραστάσεις και μαζί και χώρια.
Στις αρχές του νέου αιώνα άρχισαν να γεννάνε παιδιά (σύνολο 5) με το Δημήτρη και το Σάκη, το Σάκη και τον Δημήτρη φτιάχνοντας τη νέα τους οικογένεια τους Ροκαναγοράδες. Με αυτή κι άλλες προσκεκλημένες οικογένειες, έχουν πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις σε ταράτσες («Ανέβα στη Στέγη Να Φάμε το Σύννεφο» και «Το Μικρό Χαρτάκι» ) και δυο σεμινάρια για γονείς και παιδιά τα καλοκαίρια στην Αίγινα (Οικία Καραπάνου) και τη Σύρο (Ακροποδητί).
Το 2008 έφτιαξαν το Κινητήρας Στούντιο (μαζί με τη Φλώρα) όπου μεταξύ άλλων υπάρχει το μάθημα Κινητήρας Family στα πλαίσια του οποίου Γονείς και Παιδιά εναλλάσσουν δημιουργικούς ρόλους μέσα από το θέατρο και τον χορό.
Η Αντιγόνη και η Βίκυ γέννησαν τα παιδιά φυσικά, θήλασαν πολύ και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν βασισμένες στις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης όπου το να είσαι σύντροφος των παιδιών κι όχι παιδαγωγός είναι η βασικότερη αρχή.

Τα τελευταία δυο χρόνια η Αντιγόνη έφτιαξε την ΕΚ ΠΛΗΞΗ και η Βίκυ αυτοσχεδιάσε την ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ

Υ.Γ. Η Βίκυ και η Αντιγόνη  χρόνια τώρα συναντιούνται στη θάλασσα,  κολυμπώντας μαζί,  περπατώντας, ή χαιρετώντας η μια την άλλη ενώ η Βίκυ κολυμπάει και η Αντιγόνη πηγαίνει βόλτα το σκύλο της.

Πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων! 
Πότε: 3-6 Ιουλίου 2014
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και προκαταβολής: 21/6/2014
Κόστος συμμετοχής για ένα γονιό κι ένα παιδί: 280 € (σεμινάριο και διαμονή με πρωινό). Στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Σε περίπτωση που είστε πάνω από 2 άτομα γίνεται ακόμη καλύτερη τιμή.
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328

Pelion homes: www.pelionhomes.comwww.facebook.com/pelionhomes

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio

Leave a Reply