Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ-ΜΠΑΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Αθήνα με την αγαπημένη Λίμνη των Κύκνων, το αριστούργημα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, σε χορογραφία του σπουδαίου Konstantin Rassadin.

Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 200.000 Έλληνες θεατές έχουν λατρέψει το υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό θέαμα, που συνδυάζει πανάξια δύο μεγάλες ρωσικές παραδόσεις: τον κλασικό χορό και το καλλιτεχνικό πατινάζ. Φέτος, τα Μπαλέτα θα μας παρουσιάσουν μια από τις πιο υπέροχες ιστορίες αγάπης, ένα από τα κορυφαία μπαλέτα του Τσαϊκόφσκι, τη Λίμνη των Κύκνων.

Η τραγική μοίρα της πριγκίπισσας Οντέτ, ο έρωτάς της με τον πρίγκιπα Ζίγκφριντ και οι ραδιουργίες του βαρόνου Ρόθμπαρτ γίνονται ένα φαντασμαγορικό παραμύθι πάνω στον πάγο. Υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Ρασάντιν, οι χορευτές των Μπαλέτων –οι καλύτεροι χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ στον κόσμο– χαρίζουν απλόχερα στους θεατές μαγεία, φινέτσα, χρώματα και, πάνω απ’ όλα, μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη βαθιά, πλούσια συναισθήματα.

image002

Από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 8 Μαρτίου, στο Θέατρο Badminton, μη χάσετε τη Λίμνη των Κύκνων, την πιο θριαμβευτική συνάντηση χορευτικής δεξιοτεχνίας, αρμονίας και ανυπέρβλητης μουσικής!

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ, St. Petersburg State Ice Ballet

Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή – τηλ. 210 8840600 –  www.abcd.gr

Παραστάσεις: 27 Φεβρουαρίου – 8 Μαρτίου

Εισιτήρια: από 18€ έως 48€, 50% έκπτωση σε παιδικά και σπουδαστικά εισιτήρια

Προπώληση: 210 8840600| www.abcd.gr, www.viva.gr | καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots & ΙΑΝΟΣ

 Swan_Lake_02

Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης 

Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State Ice Ballet) ιδρύθηκαν το 1967 κι έγιναν παγκοσμίως γνωστά, καθώς συνδύασαν για πρώτη φορά το κλασικό μπαλέτο με το καλλιτεχνικό πατινάζ, προτείνοντας στο κοινό μια νέα μορφή χορού. Το κύρος των Μπαλέτων έχει πια εδραιωθεί διεθνώς, αφού έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς κι έχουν δώσει περισσότερες από 8000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα Μπαλέτα χρωστούν τη μεγάλη φήμη τους στον χορογράφο Konstantin Rassadin, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής το 1980. Ο Konstantin Rassadin ήταν για 23 χρόνια Κορυφαίος Χορευτής στο Θέατρο Μαρίνσκι (πρ. Κίρωφ) έχει χορέψει μαζί με την Μακάροβα, τον Νουρέγιεφ και τον Μπαρίσνικοφ. Σημαντική είναι, επίσης, και η συμβολή του Μουσικού Διευθυντή LeoKorkhin, ο οποίος είναι εξέχων Μαέστρος των μεγαλύτερων ορχηστρών της Ρωσίας, ανάμεσά τους και της φημισμένης Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης.

Σήμερα τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 χορευτές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ, όπως οι Olga Kuvashova, Elena Komarova, Pavel Ivanov, Alexei Pogodin κ.ά. Τα Μπαλέτα έχουν επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους αθλητές του πατινάζ –Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης– όπως οι Ludmila Beloussova, Oleg Protopopov, Alexei Ulanov και Ludmila Smirnova.

 

Konstantin Rassadin, ο καλλιτεχνικός διευθυντής 

Ο Konstantin Rassadin σπούδασε χορό στο Κονσερβατουάρ της Αγίας Πετρούπολης και στην περίφημη Ακαδημία Ρωσικού Μπαλέτου, στη σχολή της Βαγκάνοβα. Για 23 χρόνια είχε τον τίτλο του κορυφαίου χορευτή του Μπαλέτου Μαρίνσκι, ερμηνεύοντας με μεγάλη επιτυχία περισσότερους από 24 πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έχει συναντηθεί επί σκηνής με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χορού, όπως οι Natalia Dudinskaya, Alla Shelest, Alla Osipenko και Natalia Makarova, καθώς και με τους χορευτές Rudolf Nureyev, Konstantin Sergeevκαι Mikhail Baryshnikov. Επίσης, συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα του κλασικού μπαλέτου, όπως ο Yuri Grigorovich και ο Leonid Yakobson.

Από το 1980 που διευθύνει τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, ο Rassadin ακολουθεί πιστά την παράδοση των κλασικών χορογραφιών του Θεάτρου Κίροφ (σήμερα Μαρίνσκι) και τις αναδεικνύει μέσα από τη μαγευτική τεχνική του πατινάζ, χορογραφώντας, μεταξύ άλλων,  τα έργα Ρομαντικό Ποίημα, Καρυοθραύστης, Ωραία Κοιμωμένη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και Σταχτοπούτα – και βέβαια τη Λίμνη των Κύκνων.

Leave a Reply