Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας μάς καλεί στην παράσταση “Η Σοφία της Γης”, μια θεατροποιημένη αφήγηση παραμυθιών από την ομάδα ANASA, που χρησιμοποιεί αφήγηση, ζωντανή μουσική, παντομίμα, εμψύχωση κούκλας και κρουστά σώματος.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί γίνεται έκλειψη;
Είναι δυνατόν μια μικρή αράχνη να κατακτήσει τη σοφία όλου του κόσμου;
Πώς μπόρεσε ένα παιδί να γίνει βασιλιάς έχοντας μόνο μία βελόνα;

Τρία παραμύθια, που ξεκινούν από την μουσική και την κίνηση του σώματος, μας ταξιδεύουν ως την Αφρική, εκεί όπου ζώα, άνθρωποι και στοιχεία της φύσης μοιράζονται τις ιστορίες τους.

2014-11-12-anasa

Συντελεστές: Μιχάλης Αφολαγιάν (αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική), Χρύσα Λογοθέτη (αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική).

Διάρκεια: 1 ώρα

Πότε: Κυριακή 7.12.2014

Πού: Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας, Ιωάννου Φιλήμονος 3 (πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, μετρό Μέγαρο Μουσικής)


wp_20141112_012

Η λέξη “Anasa” στα σουαχιλι σημαίνει  “χαρά της ζωής”. Η ομάδα Αφήγησης Παραμυθιών ANASA αποτελείται από τους Μιχάλη Αφολαγιάν (ηθοποιό-μουσικό) και Χρύσα Λογοθέτη (εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού). Δημιουργήθηκε το 2014 και ανήκει στην οικογένεια του ANASA African Cultural Center. Στόχος της είναι μέσω της αφήγησης παραμυθιών, και με συνδυασμό άλλων τεχνικών όπως η παντομίμα, ο θεατρικός κλόουν και η εμψύχωση κούκλας, να ανοίξει έναν διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών.

Περισσότερες πληροφορίες: anasaorg.wordpress.com

Leave a Reply