ΜΙΑ GR80S ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

GR80's Technopolis

Στις 19 Φεβρουαρίου έρχεται μια GR80’S Κυριακή στην Τεχνόπολη, αφιερωμένη στη μοναδική δεκαετία του Ογδόντα. Με αφορμή την έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας ερευνά, ανακαλύπτει, παρακολουθεί και ακούει όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μοναδικής αυτής δεκαετίας.

GR80's Technopolis

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σειρές και ταινίες που σημάδεψαν τα παιδιά του ’80, ενώ οι μεγάλοι θα αναγνωρίσουν κάθε ήρωα από το πρώτο λεπτό. Η Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες θα μας καλέσει να παίξουμε με τα κινούμενα σχέδια και τις μουσικές της δεκαετίας, ενώ σε ένα λαμπερό εικαστικό εργαστήρι θα κατασκευάσουμε τις πιο GR80s ντισκομπάλες, φορώντας τις αποκριάτικες στολές μας.

GR 80's opening ceremony Technopolis

Μία διαδραστική δραματοποιημένη αφήγηση, με αφορμή το βιβλίο της Άλκης Ζέη Μια Κυριακή του Απρίλη, θα βοηθήσει τα παιδιά να πάρουν μία γεύση από την καθημερινότητα και τις συνήθειες του ’80. Μουσική, κοστούμια και αποκριάτικη ατμόσφαιρα θα κατακλύσουν τους χώρους της Τεχνόπολης και το κέφι θα θυμίσει άλλες (GR80s) εποχές!

GR80's Technopolis

Μη χάσετε και την ευκαιρία να ανακαλύψετε την παραγωγική διαδικασία του φωταερίου, πού αλλού;,στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας

698a3101f080b8c42644e345f3bce7c5

GR80s προβολές για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Χώρος: Πατάρι Παλαιών Φούρνων (Περίπτερο: Κινηματογράφος και Οπτικοακουστική Κουλτούρα)

Ώρες: 10.00-13.00

Στο πλαίσιο της ιστορικής και αναβιωτικής έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του 80 στην Τεχνόπολη, το περίπτερο «Κινηματογράφος και Οπτικοακουστική Κουλτούρα» καλωσορίζει τα παιδιά! Μέσα από ένα τρίωρο πρόγραμμα προβολών, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που σημάδεψαν τα παιδιά του ’80, ενώ οι μεγαλύτεροι, να θυμηθούν και να νοσταλγήσουν!

10:00 – 11:00
Σειρά: Φρουτοπία (1985, 22’)
Σειρά: Του Κουτιού τα Παραμύθια (1987, 30’)

11:00 – 12:30
Το Δέντρο που Πληγώναμε, του Δήμου Αβδελιώδη (1986, 75’)

12:30 – 13:00
Σειρά: Ο Κήπος με τα Αγάλματα (1981, 30’)

*Οι προβολές απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και άνω.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ 2

Παιχνίδι με τα κινούμενα σχέδια των ‘80s με την Ομάδα Θεάτρου «Δον Κιχώτες»

Χώρος: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο
Ώρα: 11.00

Ποια είναι η Κάντυ Κάντυ; Πού ταξίδεψε ο Νιλς Χόλγκερσον; Πόσοι ήταν οι Θάντερκατς; Πού μένει ο Αστυνόμος Σαίνης; Τι δεν είχε μέσα το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλι;
Αυτά και άλλα βασανιστικά ερωτήματα θα φωτίσουμε στις Κυριακές στην Τεχνόπολη, με παιχνίδια και μουσικές από τα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του ‘80. Η Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του 80 στην Τεχνόπολη να γνωρίσουν τα κινούμενα σχέδια με τα οποία μεγάλωσαν… οι γονείς τους!

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω.

GR 80's opening ceremony Technopolis

GR80s Party Crafty time! από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Χώρος: Innovathens (ισόγειο)
Ώρα: 12.00

Πώς διασκέδαζαν άραγε τη δεκαετία του 80; Τι μουσική άκουγαν;

Με γυαλιστερά υλικά κατασκευάζουμε την αγαπημένη μας ντισκομπάλα σε ένα λαμπερό εικαστικό εργαστήρι! Φοράμε τα αποκριάτικα κοστούμια μας, προσθέτουμε GR80s λάμψη και η διασκέδαση ξεκινά!

*Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 60’ και απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ_ΕΚΔ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μια Κυριακή του… ’80, δραματοποιημένη αφήγηση από τις “Μικρές Ιστορίες” βασισμένη στο βιβλίο Μια Κυριακή του Απρίλη της Άλκης Ζέη

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις

Χώρος: Νέοι Φούρνοι (Περίπτερο: Η βιβλιοθήκη του ’80 – Αναγνωστήριο)
Ώρα: 12.00

Πώς μπορεί ένα παραμύθι να οδηγήσει τα παιδιά να βιώσουν για λίγο την καθημερινότητα και τις συνήθειες της δεκαετίας του ‘80; Πόσο μοιάζει η οικογένεια αυτής της δεκαετίας με τη δική μας;

Μια διαδραστική δραματοποιημένη αφήγηση από την παιδαγωγική ομάδα “Μικρές Ιστορίες”, με αφορμή το βιβλίο Μια Κυριακή του Απρίλη, της αγαπημένης συγγραφέως όλων Άλκης Ζέη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο Μάνος είναι ένα παιδί που θέλει μια Κυριακή του Απρίλη να περάσει τη μέρα του ανέμελα στο πάρκο της γειτονιάς, παίζοντας μπάλα με τους φίλους του. Τι θα γίνει, όμως, όταν η  οικογένειά του έχει άλλα σχέδια για εκείνη τη μέρα;

Η αφήγηση ξεκινάει και ένα μαγικό λεωφορείο μας οδηγεί στην οικογένεια του 1980, με το κυριακάτικο τραπέζι, τις συμβουλές της γιαγιάς και του παππού, αλλά και το ανέμελο παιχνίδι στο πάρκο με τους φίλους.

Άραγε, πόσο έχουν αλλάξει οι συνήθειες αυτές σήμερα;

Μουσική, κοστούμια και το παραμύθι… ξεκινά!

Παιδαγωγική επιμέλεια κειμένου – αφήγηση: Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Παίζουν: Μάριος Παραδείσης, Μαρία Αλβέρτη

*Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 70’ και απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 10 ετών.

tehnopoli_il_akoyo2c_aggizo_kai_myrizo_ena_moyseio
Από το κάρβουνο στον ατμό: Η εξέλιξη στην παραγωγή ενός αερίου από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα
Ώρα: 13.00

Έλα να ανακαλύψουμε την καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας του φωταερίου!

Επισκεπτόμαστε τα κτίρια των Φούρνων, αγγίζουμε τα κορνούτα, μαθαίνουμε για την πρώτη ύλη της παραγωγής, το λιθάνθρακα. Στη συνέχεια, βρισκόμαστε στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου κάνοντας ένα άλμα στο χρόνο και γνωρίζουμε την τεχνολογικά πιο εξελιγμένη διαδικασία παραγωγής του υδαταερίου.

Τέλος, ανεβαίνουμε στον Πύργο του κτιρίου, στη νέα στάση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, το Παρατηρητήριο, απ’ όπου μπορούμε να δούμε το παλιό εργοστάσιο από τα 30 μέτρα!

*Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 70’ και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 7 ετών.

POSTER sunday120217_01.cdr

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη

Απαραίτητη κράτηση: 213 0109300 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300

press@athens-technopolis.grwww.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Leave a Reply