Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Η τέταρτη από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη» μάς καλωσορίζει στις  19 Απριλίου 2015, με ανοιξιάτικη διάθεση! Μία μοναδική ευκαιρία για γονείς και παιδιά να επισκεφτούν μαζί, στην καρδιά της Άνοιξης, το  Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας!

Απολαυστικές ποδηλατοβόλτες με την καθοδήγηση έμπειρων ποδηλατών, γνωριμία με την εκφραστική και δυναμική τέχνη της capoeira, περιπετειώδης αναζήτηση του μυστικού που κρύβεται στο παλαιό εργοστάσιο φωταερίου και παραμυθένια συνάντηση με έναν διαφορετικό… πρίγκιπα συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το πλούσιο πρόγραμμα της αγαπημένης για τα παιδιά Κυριακής στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11.00 το πρωί με παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα στους χώρους της Τεχνόπολης: «Μικροί ποδηλάτες» από το περιοδικό Mbike, «Το Μυστήριο του Φωταερίου» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, και Abada Capoeira από τη Minotavros Team. Στις 12.30 ακολουθεί «Ο Πρίγκιπας Μισός», θεατρική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη και εικαστικό εργαστήριο από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • «Μικροί ποδηλάτες» από το Περιοδικό MBike  

Κεντρική Αυλή, στις 11:00 π.μ.

Μικροί ποδηλάτες 2

Το ποδηλατικό περιοδικό MBike και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων δίνουν  την ευκαιρία σε μικρούς, υποψήφιους ποδηλάτες, να χαρούν το ποδήλατο μέσα στην ασφάλεια των χώρων της Τεχνόπολης. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα για παιδιά, ηλικίας από 5 έως 10 ετών, μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη δεξιοτεχνία, να ακούσουν συμβουλές από έμπειρους ποδηλάτες, να έρθουν σε επαφή με τα βασικά σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή απλώς να κάνουν ποδήλατο σε ανοιχτό αλλά ταυτόχρονα ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο, με την παρουσία ειδικών. Τα παιδιά μαθαίνουν για τα είδη του ποδηλάτου, για την ασφάλεια στο ποδήλατο και  στο δρόμο, ενώ οι γονείς και οι συνοδοί έχουν τη δυνατότητα – εάν το επιθυμούν – να ακούσουν κάποιες βασικές οδηγίες για τη σωστή επιλογή ποδηλάτου για τα παιδιά τους αλλά και να λύσουν όλες τους τις απορίες γύρω από το παιδικό ποδήλατο. Κάθε παιδί – και εφόσον περάσει με επιτυχία τις μικρές δοκιμασίες – παίρνει «δίπλωμα ποδηλάτου» και είναι και επίσημα… ποδηλάτης!  

  • «Το μυστήριο του φωταερίου» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 

Σημείο συνάντησης στο Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στις 11.00 π.μ. 

Το μυστήριο του φωταερίου1

Κάτι μυστήριο συμβαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι και οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ανακαλύψουν τα μυστικά του παλαιού εργοστασίου. Η περιπέτεια ξεκινά! Πρόκειται για ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μυστικούς πράκτορες που προσπαθούν να λύσουν το «μυστήριο του φωταερίου» μέσα από παιχνίδια ρόλων και γρίφους, με σύμμαχο την παρατηρητικότητα και τη συνεργασία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 7 ετών. Η διάρκειά του είναι περίπου 60’.

  • Abada Capoeira από τη Minotavros Team 

Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού»

Πρώτο τμήμα 11.00 π.μ. – 12.00 μ.μ., για παιδιά από 4 έως 7 ετών
Δεύτερο τμήμα 12.00 μ.μ. – 1.00 μ.μ., για παιδιά από 8 έως 13 ετών 

Print

Τι είναι η capoeira; Δύσκολο κάποιος να εξηγήσει, καθώς σε αυτή τη βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση περιπλέκονται η μουσική, η πολεμική τέχνη, ο χορός, η ακροβασία, το παιχνίδι. Η capoeira εξελίχθηκε στη Βραζιλία, αλλά προήλθε από Αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι μετέτρεψαν τη κουλτούρα τους και τα έθιμά τους σε ένα είδος καμουφλαρισμένης πάλης, την οποία χρησιμοποίησαν για την απελευθέρωσή τους. Σήμερα, η capoeira γίνεται όλο και πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο και όποιος τη γνωρίζει μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Άθληση, αυτοάμυνα, χορός. Για όποιο λόγο και αν διαλέξει κανείς να ξεκινήσει capoeira θα μείνει ικανοποιημένος, διότι η capoeira τελικά είναι ελευθερία έκφρασης. Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία! 

  • «Ο Πρίγκιπας Μισός» Θεατρική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη και εικαστικό εργαστήριο από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες» 

Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84», στις 12.30 μ.μ. 

Πρίγκιπας Μισός 2

Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας, η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα … ΜΙΣΑ. Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο; Έλα, όμως, που ο δικός μας πρίγκιπας δε φιλοδοξεί να γίνει βασιλιάς! Έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του! «Τρίχες» θα πουν με ένα στόμα οι γονείς του. «Ακριβώς!» θα απαντήσει ο πρίγκιπας, ψαλιδίζοντας τα όνειρά τους. Γιατί ο πρίγκιπας Μισός είναι αποφασισμένος να κάνει το δικό του! Θα καταφέρει άραγε να ολοκληρώσει κάτι στη ζωή του; Ένας πρίγκιπας διαφορετικός από τους πρίγκιπες που ήδη ξέρουμε, περιμένει να τον γνωρίσουμε από κοντά στην Τεχνόπολη! Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και ένα εικαστικό εργαστήριο από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 10 ετών. Η διάρκειά του είναι περίπου 90’.  

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη.

Κρατήσεις: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548,
 [email protected] ,  www.technopolis-athens.com  
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Leave a Reply