ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο μάς προσκαλούν στη 2η Γιορτή των Οικογενειών, σε μια μέρα γιορτής και αποδοχής, όπου είμαστε όλοι ευπρόσδεκτοι να προσθέσουμε το δικό μας ιδιαίτερο χρώμα και να φτιάξουμε μια μέρα τόσο πολύχρωμη και φωτεινή όσο το ουράνιο τόξο.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Ας ξεκινήσουμε από το τι είναι η Γιορτή των Οικογενειών: είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου στις 4 Μαΐου, μια γιορτή υπερηφάνειας για τις οικογένειές μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια γιορτή μόνο για οικογένειες με lgbt γονείς; Όχι! Κατηγορηματικά όχι! Η γιορτή των οικογενειών είναι μια γιορτή για όλες τις οικογένειες.
Είναι μια μέρα για να χαρούμε και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά και με όλους. Αυτός είναι ο λόγος που διοργανώνουμε τη γιορτή μας σε ένα δημόσιο πάρκο ώστε να είναι ανοιχτή σε όλους και μικροί -μεγάλοι να μπορούν να ενωθούν μαζί μας και να απολαύσουν δράσεις παιχνίδια τραγούδια γέλιο και χαρά.
Είναι μια μέρα ορατότητας. Υπάρχουμε και θέλουμε να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των οικογενειών μας που το επίσημο κράτος μας αρνείται , για τα δικαιώματα που δεν έχουν τα παιδιά μας.
Όσοι θεωρούν ότι οι οικογένειές μας δεν υπάρχουν, όσοι θεωρούν ότι η μοναδική αποδεκτή δομή οικογένειας είναι η ετεροκανονική πυρηνική οικογένεια, όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος «άλλος» λόγος που θέλουμε να έχουμε παιδιά εκτός από το δικαίωμα και την δέσμευση μας στην γονεϊκότητα έχουν θέση σε αυτή τη γιορτή; Φυσικά και έχουν! Ο φόβος τον «άλλο» που είναι διαφορετικός τελειώνει όταν γνωρίζεις αυτόν τον «άλλο» και βλέπεις ότι δεν πρόκειται για ένα σαρκοφάγο μυθικό τέρας με 3 κεφάλια μακριά ουρά και άλλα τρομακτικά χαρακτηριστικά. Είμαστε γονείς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, αγαπάμε τα παιδιά μας και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι φανερό από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος κοντά στις οικογένειές μας. Κάνουμε λάθη όπως όλοι οι γονείς αλλά πάντα έχουμε τις «κεραίες» μας ανοιχτές να ακούσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας. Τα παιδιά μας συχνά αντιμετωπίζουν έντονη αποδοκιμασία για την δομή της οικογένειάς τους, έτσι αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτά και για μας.”

ouranio

Πότε: Κυριακή 4 Μαΐου 2014 από τις 12.00 μμ ως το βράδυ

Πού: Στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, στην είσοδο απέναντι από το Συνεργατικό Καφενείο Μοναστηρίου 140, 104 42 Αθήνα.

Leave a Reply