ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΚΠΙΣΝ

Μία νέα εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις ξεκινάει στο  Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προσκαλώντας αυτή τη φορά παιδιά και γονείς να συμμετάσχουν σε μία πληθώρα παιδικών εργαστηρίων με ποικίλο περιεχόμενο.

Μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το κοινό έρχεται πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ, παίρνοντας μια δυνατή «γεύση» από το έργο το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 05 με 07 Ιουνίου 2015 περιλαμβάνουν:  

Παιδικό εργαστήριο. Φιλοσοφία για Παιδιά: «Η Βιωσιμότητα» –05.06.15,  Ώρα 18.00

Μέσα από καθημερινές ιστορίες, μία συζήτηση και μία σειρά ερωτοαπαντήσεων που θέτουν τα ίδια, τα παιδιά 8 με 12 ετών, ορίζουν τις βασικές αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεκτίμητης αξίας των φυσικών αγαθών και την αναγκαιότητα να βρεθούν άλλοι τρόποι εξέλιξης της ανθρωπότητας. 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Παιδικό εργαστήριο. Μικροί κηπουροί –06.06.15,  Ώρα 11.30

Τα παιδιά 3 με 6 ετών καλούνται να γίνουν κηπουροί και να ανακαλύψουν τι χρειάζεται ένα φυτό για να μεγαλώσει σωστά σε μία γλάστρα. Δημιουργούν αρχικά ένα φυτό σε μια γλάστρα από πηλό και χαρτί και έπειτα φυτεύουν τα ίδια ένα φυτό σε πραγματική γλάστρα, ώστε να το πάρουν μαζί τους και να το φροντίσουν.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή  

Παιδικό εργαστήριο- Γνωριμία με την Όπερα –07.06.2015,  Ώρα 12.00

Ελάτε να κρυφοκοιτάξουμε μέσα στο καινούργιο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και εικαστικής έκφρασης, στόχος του οποίου είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών, 6 με 12 ετών, με το λυρικό θέατρο και με το νέο χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ομάδα Καλλιτεχνικών Εκπαιδευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αυγερίδη Χριστίνα, θεατρολόγος, μονωδός

Τατιάνα Θεολόγου, μουσικοπαιδαγωγός, τσελίστα

Βενετία Νάση, θεατρολόγος, σκηνογράφος-ενδυματολόγος

Στράνη Κωνσταντίνα, θεατρολόγος, μονωδός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή  

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus: Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.  

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

Leave a Reply