ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από τις ανανεωμένες εκδηλώσεις του, προσφέροντας στο κοινό μία «εικόνα» από τη μελλοντική του λειτουργία, λίγο πριν ολοκλήρωσή του, το 2016.

Για το διάστημα 3 έως 6 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει και εργαστήρια για παιδιά. Οι εκδηλώσεις για παιδιά στις 5 και 6 Δεκεμβρίου σηματοδοτούν και την έναρξη του  Εργαστηρίου των Χριστουγέννων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, όπου έως και τις 20 Δεκεμβρίου ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα παραγωγικό εργαστήριο καλλιτεχνικών κατασκευών, όπου τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους μικρά έργα τέχνης. 

Ταξίδι στην τέχνη & την κοσμογονία των Αβορίγινων

3.12.2015,  Ώρα 17.00

Μύηση στην πιο παλιά τέχνη στον κόσμο, την τέχνη των Αβορίγινων της Αυστραλίας, που αποτύπωναν σε βράχους και σπήλαια τη φύση, αλλά και τα όνειρά τους, με χρώματα συμβολικά.  Τα παιδιά εμπνέονται από αυτόν τον πολιτισμό και δημιουργούν τη δική τους τοιχογραφία με την τεχνική των ιθαγενών αυτής της μακρινής ηπείρου.

Για παιδιά 8-12 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αννέτ Λαούξ-Παπαδαντωνάκη, Εικαστικός 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Γνωριμία με την Όπερα

5 & 6.12.2015,  Ώρα 11.30

Ο μαγικός κόσμος της όπερας υποδέχεται τα παιδιά σε ένα δημιουργικό παιχνίδι γνωριμίας μαζί της μέσα από τη μουσικοκινητική αγωγή, τη ζωγραφική, τη θεατρική έκφραση.  Μια πρόσκληση και μια πρώτη σύνδεση με ένα είδος τέχνης, που περιέχει όλες τις τέχνες, στο νέο χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που φιλοδοξεί να γίνει μελλοντικός προορισμός μιας καινούργιας γενιάς.

Για παιδιά 6-12 ετών.

Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Αυγερίδη, Θεατρολόγος, μονωδός,  Τατιάνα Θεολόγου, Μουσικοπαιδαγωγός-τσελίστα, Βενετία Νάση, Θεατρολόγος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, Κωνσταντίνα Στράνη, Θεατρολόγος, μονωδός 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Το Εργαστήριο των Χριστουγέννων

Από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Επισκεπτών θα λειτουργήσει το Εργαστήριο των Χριστουγέννων. Μικρά ξωτικά θα κατασκευάσουν παιχνίδια, ημερολόγια, γλυκά, αλλά και ευχές και τραγούδια για να είναι όλα έτοιμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Οργανωμένα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 5 & 6, 12 & 13 και 19 & 20 Δεκεμβρίου. Τις καθημερινές τα παιδιά που επισκέπτονται τον χώρο μαζί με τους γονείς τους, θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια με τα υλικά που θα είναι διαθέσιμα  στη μονάδα παραγωγής του χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου, αλλά και να παίξουν στο λαβύρινθο των χριστουγεννιάτικων ιστοριών.

Εργαστήριο Παραγωγής Ημερολογίων για το 2016

5 & 6.12.2015,  Ώρα 16.00

Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με ένα ημερολόγιο. Κάθε παιδί θα κατασκευάσει το δικό του, σημειώνοντας στις μέρες όλα όσα θέλει να θυμάται, αλλά και ανακαλύπτοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μήνα και της κάθε εποχής.

Σχεδιασμός:Ειρήνη Βοκοτοπούλου

Υλοποίηση:Κωνσταντίνος Χατζούδης, Βασιλική Λυμπέρη 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el. 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

 Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: [email protected].

Διεύθυνση: Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα