ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

«Νομίζω καμία μέρα της ζωής μου δεν θα είναι ίδια μετά από αυτή την εμπειρία».

«Ήταν κάτι εκπληκτικό. Όλες οι αισθήσεις (πλην της όρασης) ήταν 10 φορές πιο έντονες. Όντως αλλάζουν πολλά στο πώς βλέπεις τον κόσμο μετά».

«Απίθανο – Καινοτόμο – Καταπληκτικό – Διδακτικό.
Συνεχίστε το με όλες τις δυνάμεις σας γιατί πραγματικά αξίζει!!!»

«Μοναδική εμπειρία, αμέτρητα συναισθήματα. Κάτι εντελώς καινούριο και καθοριστικό για την υπόλοιπη ζωή μου! Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, μακάρι να γίνει μέρος της σχολικής ζωής και εκπαίδευσης στο μέλλον».

«Μακάρι όλοι να είχαν μια αντίστοιχη εμπειρία. Ο κόσμος θα ήταν αλλιώς…!»
«Με κλειστά τα μάτια, ανοίγει η καρδιά!»

Η εγκατάσταση που άλλαξε τη ζωή 10.000 Αθηναίων θα μείνει στο Θέατρο Badminton για λίγους ακόμα μήνες  πριν συνεχίσει τη διεθνή της πορεία. Το πρωτοποριακό αυτό δρώμενο, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής και συνεχίζει να προσελκύει καθημερινά, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Το  «Dialogue in the Dark» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Άλλαξε κυριολεκτικά την οπτική εκατομμυρίων ανθρώπων, και δικαίως χαρακτηρίστηκε μια «Βαθιά φιλοσοφική εμπειρία» (Harretz) και «Μια έκθεση που μας διδάσκει ν’ αντικρίζουμε, μέσ’ από το σκοτάδι, την πραγματικότητα» (Corrieredella Serra). Αναμφίβολα, όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο της εγκατάστασης είναι, όπως έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι «Οι θεατές ανακαλύπτουν στο σκοτάδι την ίδια την ανθρωπιά τους». Τα σχόλια των επισκεπτών απ’ όλον τον κόσμο το επιβεβαιώνουν. Μεταξύ άλλων: «Ενδιαφέρουσα, διαφορετική, μοναδική και σημαντική εμπειρία. Μας επιτρέπει να βιώσουμε τον κόσμο των τυφλών»,«Μια συναρπαστική, συγκινητική, εκπαιδευτική και ασυνήθιστη εμπειρία», «Βλέπεις τόσα λίγα, αλλά μαθαίνεις τόσα πολλά», «Μια εντυπωσιακή εμπειρία που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο»

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIALOGUE IN THE DARK;

Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης; Το Θέατρο Badminton σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία που θ’ αλλάξει για πάντα τον τρόπο που «βλέπετε» τα πράγματα.
Το «Dialogue in the Dark», ένα πρωτοποριακό δρώμενο στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες, αντιστρέφει τους ρόλους: οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.
Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 80 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σ’ έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς, οι οποίοι «γίνονται» τα μάτια τους.
Όταν οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, οι επισκέπτες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.
Το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μία ακόμα έκθεση, αλλά ένα θεμελιώδες γεγονός που αλλάζει την κοσμοθεωρία μας. Γιατί η εγκατάσταση δεν εκθέτει τίποτε άλλο παρά τα στερεότυπά μας περί διαφορετικότητας.
Το «Dialogue in the Dark» ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δουν τον κόσμο με τα μέσα μάτια∙ πρόκειται για ένα παιχνίδι, που μας καλεί ν’ ανακαλύψουμε, να εμπιστευθούμε και ν’ αναπτύξουμε τη δύναμη των αισθήσεών μας.
Είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσουν όλοι, ενήλικες και παιδιά.  

Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.


DIALOGUE IN THE DARK

Θέατρο Badminton/ ειδική εγκατάσταση 

Μέρες και ώρες λειτουργίας

–       Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 17:00 μέχρι 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)

–       Σάββατο 15:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)

–       Κυριακή 12:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)

Για σχολεία και πρωινές ώρες.

Οι επισκέπτες, για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, πρέπει να επικοινωνούν με το ταμείο του θεάτρου, στο 210 8840600, για να κάνουν κράτηση ξενάγησης, καθώς σε κάθε ξενάγηση μπαίνουν αυστηρά μέχρι 8 άτομα.  

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 12€

Μειωμένο εισιτήριο: 10€ (παιδικό/σπουδαστικό/ανέργων/ΑΜΕΑ)

Ομαδικά πακέτα 6 έως 8 ατόμων, 55€

Ειδικές τιμές για σχολεία.  

Κρατήσεις:

Ταμείο θεάτρου Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή – τηλ. 210 8840600

Διοργάνωση: ADaM Productions

Leave a Reply