Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ|ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Το συναρπαστικότερο ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, η Αργοναυτική Εκστρατεία, γίνεται μια μεγάλη παράσταση στο Θέατρο Badminton.

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας είναι η νέα υπερπαραγωγή  του Badminton, που μετά τον θρίαμβο του Θησέα και της Αριάδνης στο νησί των ταύρων επιστρέφει στην ανεξάντλητη πηγή των ελληνικών μύθων, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων. Στόχος του Badminton είναι η δημιουργία παιδικών παραστάσεων διεθνών προδιαγραφών, που συνδυάζουν το εντυπωσιακό θέαμα με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ελληνικής μυθολογίας, θέτοντας ψηλά τον καλλιτεχνικό πήχη. Φέτος το Badminton, επιστρατεύοντας μια εκλεκτή δημιουργική ομάδα, προχωράει με τον Ιάσονα ένα ακόμα βήμα μπροστά.

IASON-520-x-2901

Η επική αυτή περιπέτεια αφηγείται την πορεία του Ιάσονα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.

Ηγέτης της μεγάλης περιπέτειας των Αργοναυτών είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, που ερμηνεύοντας τον Ιάσονα επιστρέφει σε «γνώριμα» μονοπάτια, καθώς διέπρεψε στον ρόλο του Θησέα. Μαζί του, σε μια εμφάνιση-έκπληξη που θα συζητηθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου κρατά τον ρόλο της Μήδειας, αλλά και της ιερής ομιλούσας βελανιδιάς που τοποθέτησε η θεά Αθηνά στην πλώρη της Αργώς. Τον Ορφέα, τον αχώριστο φίλο του Ιάσονα, ενσαρκώνει ιδανικά ο Ζαχαρίας Καρούνης, τον Δία ο Γιώργος Γάλλος, ενώ τον Κένταυρο Χείρωνα υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Σοφία Σπυράτου, μετά τον Θησέα και τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ένας πολύπλευρος δημιουργός που μπόλιασε με νέο ήθος το ελληνικό τραγούδι, ο Παρασκευάς Καρασούλος. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Νίκος Κυπουργός, ο συνθέτης που προίκισε την ελληνική μουσική με σπουδαίους κύκλους παιδικών τραγουδιών όπως, μεταξύ άλλων, η θρυλική Λιλιπούπολη και τα Μυστικά του Κήπου. Είκοσι πέντε χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν το ταξίδι και τις περιπέτειες της Αργώς και των Αργοναυτών, πλαισιωμένοι από τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια που εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης.

03.IASONAS-1000x600

Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
Κείμενο, στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά, Κοστούμια: Μανώλης Παντελιδάκης

Πρωταγωνιστούν
Γιάννης Στάνκογλου (Ιάσων), Σαβίνα Γιαννάτου (Μήδεια, Ακρόπρωρο), Μαρίνα Σάττι (Β΄Διανομή Μήδειας & Ακρόπρωρου, Σειρήνα), Γιώργος Γάλλος (Δίας,Αιήτης), Ζαχαρίας Καρούνης (Ορφέας), Ιβάν Σβιτάιλο (Κένταυρος Χείρων,Ηρακλής), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Μυστικοσύμβουλος, Φινέας), Μαρία Γράμψα (Ήρα), Δημήτρης Γαλάνης (Πελίας,Αργοναύτης), Χλόη Μάντζαρη (Αθηνά,Αταλάντη), Μαριλού Κατσαφάδου (Αφροδίτη), Γιώργος Νούσης (Απόλλων, Αργοναύτης)

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώτα Αλεξίου (Σειρήνα), Στράτος Γιαπτσέ [Βορεάδες (Κάλαϊς), Ταυράκι], Αλέξανδρος ΚεΪβανάη (Αργοναύτης), Έλενα Κέκκου (Σειρήνα), Ανδρέας Λάβνερ (Αργοναύτης, Ταυράκι), Γιάννα Μεντβέντεβα (Αρπυϊα), Αρετή Νότη (Σειρήνα), Πάνος Πολίτης (Αργοναύτης), Κώστας Ραφαηλίδης (Μυστικοσύμβουλος), Δημόκριτος Σηφάκης [(Βορεάδες (Ζήτης)], Γιάννης Σμέρος (Αρπυϊα), Γιάννης Στέφος (Αργοναύτης), Ράνια Φόβου (Σειρήνα)

Εισιτήρια: Α ΖΩΝΗ:18€, Β ΖΩΝΗ: 15€, Γ ΖΩΝΗ: 12€, Δ ΖΩΝΗ: 9€
Προπώληση εισιτηρίων: 2108840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS, IANOS, MEDIAMARKT, RELOAD

One Response

  1. κλαιρη τσελιου 26 Οκτωβρίου, 2015

Leave a Reply