COMICDOM CON ATHENS 2015-ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

H Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν για δέκατη συνεχή χρονιά στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το οποίο και φέτος παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για ένα πολύ απαιτητικό κοινό: τα παιδιά.

Με οδηγό τη δημιουργικότητα και πρωταγωνιστή τη φαντασία, καλούμε τους μικρούς μας φίλους στις 24, 25 και 26 Απριλίου, να συμμετάσχουν στα εργαστήριά μας, να περιπλανηθούν στον μαγικό κόσμο των comics, αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες animation.  

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ “GREAT AMERICAN COMICS”

Παρασκευή 11:00 – 13:00, Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας 

Μέσα από μια ξενάγηση στην έκθεση “Great American Comics: Highlights From The Cartoon Art Museum Collection”, η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός comics Μιχάλης Διαλυνάς, προσκαλούν τους μικρούς φίλους της Ένατης Τέχνης να έρθουν σε επαφή με τα έργα μερικών από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της παγκόσμιας σκηνής των comics, να μάθουν για τα διαφορετικά είδη και τεχνοτροπίες που υπάρχουν και να ανακαλύψουν την έννοια της προσωπικής έκφρασης. Στη συνέχεια, με αφορμή τα έργα της έκθεσης, τα παιδιά θα κληθούν να φτιάξουν τη δική τους μικρή ιστορία comics.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε σχολεία. Επικοινωνήστε με το info@comicdom-con.gr για λεπτομέρειες.

 o-basilias-toy-tokyo

Παρουσίαση του Παιχνιδιού ‘Βασιλιάς του Τόκυο’

Παρασκευή 19:30 – 21:30, Φουαγιέ

Σάββατο 15:00 – 17:00, Φουαγιέ

Κυριακή 18:30 – 20:30, Φουαγιέ 

Τα Κάισσα Game Stores σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιχνιδιού “Βασιλιάς του Τόκυο” σε XXL μέγεθος! Ελάτε να δείρετε τα αλλά τέρατα (φίλους σας) και να φάτε μόνοι σας το Τόκυο! Με τη συμμετοχή, μπαίνετε σε κλήρωση για να κερδίσετε το παιχνίδι “Βασιλιάς του Τόκυο” (σε κανονικό μέγεθος).   

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σάββατο 12:45 – 14:45, Φουαγιέ 

Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός Δημήτρης Κάσδαγλης, προσκαλούν τους μικρούς φίλους των comics να ανακαλύψουν τη μαγεία της Ένατης Τέχνης, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι!   

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ STARWARS

Κυριακή 11:00 – 13:00, Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας  

Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός Μιχάλης Διαλυνάς, εμπνέονται από τον κόσμο του Star Wars και δημιουργούν τα δικά τους comics, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα μυστικά της Ένατης Τέχνης στους μικρούς φίλους του φεστιβάλ, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι!  

Star Wars – Γίνε Κυρίαρχος της Δύναμης

Κυριακή 12:30 – 13:00, Φουαγιέ

Πριν από την προβολή της ταινίας animation Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ-ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ: Η ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, δείτε 10 κλιπάκια με αποσπάσματα από τις κλασικές ταινίες, που παρουσιάζουν τους αγαπημένους μας χαρακτήρες! Η προβολή είναι προσφορά του DISNEY XD.  

135714_KA

O Πόλεμος Των Άστρων-Οι Επαναστάτες

Κυριακή, 13:00 – 14:00, Φουαγιέ  

Ο Πόλεμος Των Άστρων-Οι Επαναστάτες συνεχίζει την επική παράδοση του θρυλικού έπους Star Wars, με ολοκαίνουριες περιπέτειες που πάλλονται από δράση. Είναι μια ζοφερή στιγμή για το γαλαξία, καθώς η σατανική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία σφίγγει τον κλοιό, καταλαμβάνοντας τον ένα κόσμο μετά τον άλλο. Οι Αυτοκρατορικές δυνάμεις καταλαμβάνουν έναν απομακρυσμένο πλανήτη, κυβερνώντας με σιδηρά πυγμή και ρημάζοντας τις ζωές των κατοίκων του.  Το πανέξυπνο και ετερόκλητο πλήρωμα του αστρόπλοιου Φάντασμα είναι από τους ελάχιστους επίλεκτους που είναι αρκετά γενναίοι για να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην Αυτοκρατορία. Με ενωμένες τις δυνάμεις όλων των μελών του, αυτό το ετερόκλητο τσούρμο θα αντιμετωπίσει νέους και απειλητικούς κακούς, θα έλθει αντιμέτωπο με ιδιόρρυθμους αντιπάλους, θα εμπλακεί σε συναρπαστικές περιπέτειες και όλοι τους θα γίνουν ήρωες με τη δύναμη να πυροδοτήσουν μια επανάσταση. Η προβολή είναι προσφορά του DISNEY XD. 

11156308_829011317148651_3172576762813671862_n
Comic Jam!

Κυριακή 15:00 – 17:00, Φουαγιέ  

Γεμίστε τα panels και τα μπαλονάκια δημιουργώντας το δικό σας comic, παρέα με τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη και με την πολύτιμη βοήθεια της παραμυθούς Βασιλείας Βαξεβάνη! Ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, που καθιέρωσε ο Ούγγρος δημιουργός comics Zoltán Fritz (καλεσμένος του Comicdom Con Athens 2014), το οποίο μετρά περισσότερα από 10 χρόνια ζωής και έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ comics ανά τον κόσμο.

132492_0047
ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

Όλες τις ημέρες / Φουαγιέ

Απολαυστικά ταινιάκια κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους, τον πλέον – και διαχρονικά – αγαπημένο χαρακτήρα μικρών και μεγάλων, θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για το κοινό του Comicdom Con Athens! 

Η είσοδος τόσο στα συγκεκριμένα events, όσο και στο Comicdom Con Athens 2015, είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα του τριημέρου. Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα comicdom-con.gr

 logoCon2015

ComicdomConAthens 2015

Ποιοι: ComicdomPress & Ελληνοαμερικανική Ένωση
Πότε: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου,  11:00 – 21:30
Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πόσο: Είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply