ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΚΟΥΤΑΚΙΑ

Ας γνωρίσουμε μια ιδιότυπη «οικογένεια», τα Τερατοκουτάκια, που είναι κάτι ασχημούτσικα, σκανδαλιάρικα, αλλά, τελικά, αξιαγάπητα πλάσματα που ζουν στους υπονόμους, μέσα σε κούτες. Αυτά τα ιδιόρρυθμα και κοινωνικά απόκληρα πλάσματα έχουν αναλάβει την ανατροφή, από μωρό, ενός αγοριού, του Αυγά.

Σε αντίθεση με τη ζωή των Tερατοκουτακίων, που ζουν από τα σκουπίδια, οι κάτοικοι της πόλης είναι πολύ πλούσιοι και εμμονικοί με την τάξη, τη φινέτσα και τα δύσοσμα τυριά, με προεξάρχοντα τον Ασπροκάπελο Λόρδο Παρμεζάνα. Προπάντων, όμως, όλοι είναι πεπεισμένοι πως τα τερατοκουτάκια σκοτώνουν μωρά. Αυτή την τρομακτική, αλλά αναληθή φήμη έχει διαδώσει ο μοχθηρός Κοκκινοκάπελος Αρπάχτρας με την ελπίδα πως, σκοτώνοντας τα κακά Tερατοκουτάκια, θα ανέλθει κοινωνικά και θα ενταχτεί στους Ασπροκάπελους, την καλή, δηλαδή, κοινωνία.

http://www.metrogreece.gr/Portals/0/AuthorsImages/2014/10/09s019.jpg

Όταν η κόρη του Λόρδου, η Γουίνι, συναντά ένα βράδυ, κατά λάθος, τον Αυγά, ξεκινά μια όμορφη, φανταστική περιπέτεια προκειμένου αφενός να του αποδείξει πως είναι άνθρωπος κι όχι Τερατοκουτάκι, και αφετέρου, να πείσουν, μαζί, τους κατοίκους του Τυρογεφυριού πως τα Τερατοκουτάκια είναι φιλικά και δεν κάνουν κακό σε κανέναν.

BOXTROLLS_1-Sheet-GR

Από το studio LAIKA, το οποίο μας είχε χαρίσει τα υπέροχα και υποψήφια για Όσκαρ animations Coraline (2009) και Paranorman (2012) οι δημιουργοί, με το νέο τους τρισδιάστατο πόνημα, υπόσχονται μια καινούργια οπτική όσον αφορά στα stop motion animation στα οποία ειδικεύονται, έχοντας ήδη ανεβάσει υπερβολικά τον πήχη με την εκφραστικότητα και την κινησιολογία των ηρώων τους. Το σενάριο της ταινίας (που θυμίζει σε πολλά σημεία παραμύθια του Καρόλου Ντίκενς) είναι βασισμένο στο βιβλίο του Άλαν Σνόου Here Be Monsters.

Σκηνοθεσία: ΓΚΡΕΪΑΜ ΑΝΑΜΠΛ
Σενάριο: ΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΓΚΝΑΛ, ΑΝΤΑΜ ΠΑΒΑ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΡΛΑΣΗΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΡΕΒΑΪΚΑΣ
Διάρκεια: 97 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Aπό την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου,  Τα Τερατοκουτάκια (The Boxtrolls) και μεταγλωττισμένο και σε 3D!

No Responses

Leave a Reply