ΑΚΟΥ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ 1-3 ΕΤΩΝ

Ένα παιδί και μια μελωδία. Το παιδί ξυπνάει, γιατί η μελωδία που τον συνόδευε παύει. Ξυπνάει και παλεύει να τη θυμηθεί, να την ξαναφέρει πίσω, να την ανασυνθέσει. Αλλιώς το παιδί δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί. Κι ένα μεγάλο «ταξίδι» ξεκινάει.

Τo Θέατρο Πόρτα, που εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία το θέατρο για βρέφη στο ελληνικό κοινό, συνεχίζει τη νέα αυτή παράδοση με την παράσταση Άκου, βασισμένη σε μια ιδέα της Ξένιας Καλογεροπούλου, που κάνει πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου. Τη σκηνοθεσία της παράστασης, που απευθύνεται σε βρέφη 1-3 ετών, έχει αναλάβει ο Δημήτρης Καραντζάς. Συνοδοιπόρος του ο Κορνήλιος Σελαμσής, σταθερός συνεργάτης του θεάτρου Πόρτα, που οι μουσικές του έχουν ντύσει πολλές σπουδαίες παραστάσεις των τελευταίων ετών. Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Βουδούρης. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της Ιωάννας Τσάμη.

foto5_1255

Η Ξένια Καλογεροπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά για τη νέα παράσταση της Πόρτας: «Μετά από τη χαρά που μας έδωσαν το Έλα, έλα και το Πού είναι; έπρεπε να βρούμε κάτι καινούριο και διαφορετικό που να ενδιαφέρει εξ’ ίσου το βρεφικό μας κοινό. Την ιδέα μού την έδωσαν δυο στιγμές από το Πού είναι; Στιγμές όπου τα μωρά έμεναν άφωνα και μαγεμένα ακούγοντας απλώς κάποιες νότες μουσικής ή κάποιους ήχους. Ετσι σκέφτηκα πως το επόμενο θέαμα θα έπρεπε να λέγεται Άκου και να βασίζεται σε ήχους και σε μουσική. Όπως παρακολουθούσαν τα μωρά την ανάγκη μιας ηρωίδας να πιάσει το φεγγάρι ή μιας άλλης να ξαναδεί τη μαμά της, τώρα το θέμα να είναι η ανάγκη ενός παιδιού να ξαναβρεί μια μελωδία που το μάγεψε φευγαλέα κι ύστερα χάθηκε. Ο Δημήτρης Καραντζάς και ο Κορνήλιος Σελαμσής αγκάλιασαν την ιδέα μου με ενθουσιασμό και φτιάχνουν τώρα τη δική τους εκδοχή που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα».

Πότε: Σάββατο 11.00 και 12:00         

Πόσο: 8 €. Για πακέτα συνδρομών και εκπτωτικές προσφορές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του θεάτρου www.porta-theatre.gr

Διάρκεια παράστασης: 35 λεπτά

Προπώλησηwww.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload

Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59,
115 26 Αθήνα
τηλ. 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

One Response

  1. ΑΡΤΕΜΙΑ ΔΡΟΣΟΥ 19 Φεβρουαρίου, 2015

Leave a Reply