ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΤριβιζάΟι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 4 ετών σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή τα  χριστουγεννιάτικα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι και Ένα ελατάκι για τον Τάκη το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη με τη βοήθεια ζωντανής μουσικής και μουσικών εφέ θα αφηγηθεί τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά στα παιδιά. Θα παίξουν με τους ήρωες των βιβλίων και τα παιδιά γυρνώντας στο σπίτι θα κρεμάσουν στο δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο τα στολίδια που έφτιαξαν και θα θυμούνται το ονειροπόλο και τολμηρό ποντικάκι αλλά και τον μικρό παραπονιάρη Τάκη!

 Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι: Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει…

Ένα ελατάκι για τον Τάκη: Όταν παραμονές Χριστουγέννων ο μικρός Τάκης κάνει φριχτά παράπονα στη μαμά του για το τεράστιο έλατο που έχει στολίσει στο σαλόνι και που πρέπει να στραβολαιμιάζει για να το κοιτάζει, η μαμά του, που δεν του χαλάει ποτέ χατίρι, του αγοράζει ένα τόσο δα μικρό ελατάκι. Το ελατάκι αυτό μπορεί να είναι μικρό, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Ένα μυστικό που ούτε το υποψιαζόταν κανείς ως τότε.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Πολυχώρος Μεταίμχιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Leave a Reply