ΤΟΝΟΙ, ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Τόνοι, τόνοι και ΤόνιΤο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 13:00, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο παιδικός ΙΑΝΟS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 5 ετών σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου με τίτλο Τόνοι, τόνοι και Τόνι.

Ο Τόνι έχει ένα προβληματάκι με τους τόνους (όχι με τα ψάρια, με τους άλλους της γραμματικής). Αλλά και οι τόνοι (όχι οι άλλοι της γραμματικής, τα ψάρια) έχουν κι αυτοί ένα προβληματάκι όταν ακούν τη λέξη «τόνοι» και δεν ξέρουν κα-θό-λου από τόνους (γραμματικής). Ελάτε να ακούσετε τον συγγραφέα Πάνο Χριστοδούλου να σας αφηγείται την τρελή ιστορία του Τόνι που δεν έβαζε τόνους (γραμματικής) και να μάθετε τι μπερδέματα δημιουργούνται όταν μπλέκουν Τόνι, τόνοι και τόνοι! Η εικονογράφος Σοφία Παπαδοπούλου θα είναι μαζί μας, για να δώσει χρώμα στην ιστορία του Τόνι με τις εικόνες της. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας μάσκες και βατραχοπέδιλα, γιατί θα βουτήξουμε να κάνουμε στους τόνους υποβρύχια ορθογραφία!

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

IANOS: Σταδίου 24, Αθήνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Τόνοι, τόνοι και Τόνι”: Δεν είναι καλό πράγμα οι φωνές. Πέρα του ότι δεν είναι ευγενικό να φωνάζουμε, οι φωνές δημιουργούν παρεξηγήσεις. Ειδικά αν είσαι τόνος κι ενώ κολυμπάς αμέριμνος ακούσεις από το παραθαλάσσιο σχολείο κάποιον να φωνάζει «Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!», δε θα βγεις από το νερό νομίζοντας ότι σε καλούν; Ε, αυτό έκαναν και οι τόνοι. Πού να ήξεραν ότι αυτός που φώναζε ήταν ο δάσκαλος και φώναζε στον Τόνι επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείμενο της ορθογραφίας. Κι έτσι όπως βγήκαν με φόρα από το νερό οι τόνοι (τα ψάρια δηλαδή), άρχισαν άθελά τους να πέφτουν σαν τόνοι (γραμματικής) στα γράμματα των λέξεων που ήταν γραμμένες στον πίνακα. Και τους άλλαξαν τα φώτα και μαζί και το νόημα… Θα μπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δημιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους για να μην ξανασυμβούν τα ίδια; Ένα τρελό παραμύθι παρεξηγήσεων και ορθογραφίας!

xristodoyloy

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Πάνος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ήταν διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα είναι διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Leave a Reply