ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

H συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα παρουσιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 11:00, στον Παιδικό ΙΑΝΟ το βιβλίο της Τα γουρουνάκια της ευτυχίας που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, στη σειρά «Μικρές καληνύχτες», σε εικονογράφηση Ράνιας Βαρβάκη. 

Μικροί και μεγάλοι μαζί με τη συγγραφέα και την εικονογράφο θα σκεφτούν, θα ψάξουν και θα προσπαθήσουν να ξετρυπώσουν την ευτυχία. Κυνήγι θησαυρού, μεταμφιέσεις, κούκλες που μιλούν και ζωγραφιές που ζωντανεύουν. Τα τρία γουρουνάκια ξέρουν καλά πώς να είναι ευτυχισμένα, καιρός να μάθουμε κι εμείς! 

Η είσοδος στην εκδήλωση, που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, είναι ελεύθερη

Πότε: Σάββατο 12.12.2015, στις 11:00

Πού: IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

τα γουρουνάκια της ευτυχίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μεγάλο ταξίδι έκανε ο ήρωας σ’ αυτή την ιστορία για να βρει απάντηση στο ερώτημα: Πού να βρίσκεται άραγε η ευτυχία; Μήπως στην ξάπλα και στην παραλία; Στην οικογένεια και στη χειρωνακτική εργασία; Ή στα χρήματα και στην επιτυχία; Τρία γουρουνάκια απαντούν και μοιράζονται μαζί μας όλα αυτά που αγαπούν. Στο χέρι μας είναι τώρα να επιλέξουμε πώς θα ζήσουμε για να γίνουμε ευτυχισμένοι και της ζωής οι κερδισμένοι.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Μικρές Καληνύχτες»: Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

ioanna_babeta

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, καθώς και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού. Το διήγημά της «Η γιαγιά κυρία Ελισάβετ» κέρδισε στον διαγωνισμό diavasame.gr και εκδόθηκε από τον Ελευθερουδάκη σε μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο 19 Νέα βήματα. Το παραμύθι Το δέντρο μου κέρδισε έπαινο στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η Μελίνα ντετέκτιβ, Ο βασιλιάς λύκος, Πριγκιπικά γενέθλια και Διακοπές στη βεράντα.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο: Η Ράνια Βαρβάκη ζει και ζωγραφίζει στην Αθήνα (όπου γεννήθηκε το 1962), στον Χολαργό και στον Κάλαμο Αττικής. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πάνω από 300 έντυπα με εικονογραφήσεις της, από τα οποία περισσότερα από 60 είναι παιδικά βιβλία. Συνεργάστηκε με το παιδικό περιοδικό «Συνεργασία» και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μέρος σε 15 ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε μία ατομική στα Τρίκαλα, αφιερωμένη στον συγγραφέα Κώστα Καραούλη και στο βιβλίο του Ραδικόσπορος ο κοσμοδιαστημοπόρος. Ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου τής απένειμε έπαινο το 2003 για την εικονογράφηση του βιβλίου της Σοφίας Γαβριηλίδου Ένα άμπρα και τέσσερα κατάμπρα. Έργα της (ζωγραφική και κατασκευές) βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και την Αμερική και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Leave a Reply