“ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ”; ΣΤΟ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το Public μας προσκαλούν σε μια συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Justin Hancock, Θέλεις να μιλήσουμε για τη συναίνεση; Επιλογές ως το άπειρο, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
  • Δρ Γερούκη Μαργαρίτα, π. Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Jyväskylä της Φινλανδίας, Συγγραφέας
  • Παπαδημητριάδης Δημήτρης, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας
  • Παπαφάγου Σουζάνα, Κλινικός-Αναπτυξιακός Ψυχολόγος – Οικογενειακή & Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέας
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πελιώ Παπαδιά, αρχισυντάκτρια του Free Press Taλκ, του www.talcmag.gr και μεταφράστρια του βιβλίου.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

Τι είναι η συναίνεση; Γιατί είναι σημαντική; Πώς μπορούμε να μάθουμε να σεβόμαστε τα όρια των άλλων ανθρώπων και να δείξουμε στους άλλους τα δικά μας όρια; Πώς μπορούμε να μάθουμε να λέμε «όχι»; Ένας οδηγός που με έξυπνο, μοντέρνο αλλά και σωστά τεκμηριωμένο τρόπο εξηγεί πώς μπορούμε να πούμε «ναι» ή «όχι» σε πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μας: από το να διαλέξουμε την πίτσα που μας αρέσει μέχρι να αντιμετωπίσουμε κάποιον που μας εκφοβίζει.

  • Οι έφηβοι –και όχι μόνο– θα βρουν σε αυτό το βιβλίο έναν οδηγό που εξηγεί ξεκάθαρα τι σημαίνει να συναινείς και πόσες άπειρες επιλογές έχει ο καθένας μας στη ζωή του.
  • Ο συγγραφέας Justin Hancock, εξειδικευμένος επιστήμονας, εξηγεί με ειλικρινή και μερικές φορές χιουμοριστικό τρόπο ότι η συναίνεση είναι ένα σημαντικό βήμα για να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας.
  • Με πολύχρωμη εικονογράφηση που το κάνει να ξεχωρίζει ενώ διευκολύνει ακόμα και τους πιο διστακτικούς αναγνώστες.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στο Public Café επιτρέπεται με:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
  • πιστοποιητικού νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση)
  • αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των πιστοποιητικών.

Leave a Reply